Ένοχος ο Μπενζεμά για την υπόθεση εκβιασμού του Βαλμπουενά, ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή

Το δικαστήριο των Βερσαλλιών έκρινε ως ένοχο τον Καρίμ Μπενζεμά για την υπόθεση εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά για το περίφημο sex tape και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με αναστολή και πρόστιμό 75.000 ευρώ.

Ένοχος. Αυτή ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον Καρίμ Μπενζεμά, αλλά και άλλων τεσσάρων ανδρών, που κατηγορήθηκαν ότι εκβίασαν τον Ματιέ Βαλμπουενά για το περίφημο sex tape.

Όπως έγινε γνωστό, ο επιθετικός της Ρεάλ τιμωρήθηκε με έναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή, καθώς και με 75.000 ευρώ πρόστιμο. Στην ετυμηγορία αναφέρεται ότι ο λόγος που η ποινή δεν ήταν πιο βαριά ήταν ότι αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό ότι ο Μπενζεμά δεν είχε αντιληφθεί τον εγκληματικό χαρακτήρα της πράξης του. Βάσει της γαλλικής νομοθεσίας, ο Μπενζεμά θα μπορούσε θεωρητικά να τιμωρηθεί και με την μάξιμουμ ποινή, που είναι πέντε χρόνια φυλάκιση και 90 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, ωστόσο αυτό ήταν γνωστό ότι δεν θα συνέβαινε, αφού η πρόταση του κατήγορου ήταν να τιμωρηθεί με 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 75 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.

Οι άλλοι τέσσερις άνδρες που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του εκβιασμού,, οι οποίοι ήταν οι Αξέλ Ανγκότ, Γιουνές Χουάς, Καρίμ Ζενάτι και Μουσταφά Ζουαουί τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης από 18 μήνες έως 2.5 χρόνια.