ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: «Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Βιομηχανιών» από την Περιφέρεια


 

Διεθνές Φεστιβάλ «Creative Industries» για τις πολιτιστικές βιομηχανίες διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο Ηλείας.
Οι εργασίες που θα διεξαχθούν με υβριδική μορφή, θα ξεκινήσουν με καλωσόρισμα που θα απευθύνουν στις 10:00 από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, από πλευράς INTERREG V-A GREECE-ITALY 2014-2020 η Tina Ranieri, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, o Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, από την Περιφέρεια Ηπείρου Κων. Καποδίστριας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανάπτυξης και Εμπορίου Β. Γοργόλης και τέλος από την Puglia Region η Serena Mingolla, υπεύθυνη επικοινωνίας του έργου. Επισκόπηση του έργου Creative@Hubs θα κάνει ο project manager Τάκης Λυμπερέας.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κων. Νικολούτσος, από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ο Τριαντάφυλλος Τατούλης και από το Επιμελητήριο Αχαΐας η Δανάη Κατσαντά υπεύθυνη Επικοινωνίας του έργου Creative@Hubs. Από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» θα τοποθετηθούν οι Ανδρέας Κοσκέρης και Σωτήρης Μιχαλόπουλος. Τέλος, από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Πάντειο Πανεπιστήμιο ο Καθηγητής Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Βασίλης Αυδίκος.
Μετά το σύντομο διάλειμμα, οι εργασίες θα συνεχιστούν στις 11:40 με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους Χρήστο Κωνσταντόπουλο, τον Χρήστο Λιάγκουρα, Αρχαιολόγο ΜΑ, Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, την Ήρα Κουρή, Πρόεδρο Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων, τον Αθανάσιο Χαϊκάλη, ως εκπρόσωπο της θεατρικής ομάδας «Δούρειος ‘Ιππος», το δρ.Γιώργο Παυλίδη, διευθυντή ερευνών στο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ», τον Βασίλη Αρτίκο Hub Manager Creative@Hubs Αιτωλοακαρνανίας και τον Ανδρέα Τσιλίρα από τις εκδόσεις «ΤΟ ΔΟΝΤΙ».
Τις εργασίες θα συντονίσουν η Γιούλη Ηλιοπούλου, δημοσιογράφος της εφημερίδας Πατρίς, ο Τάκης Λυμπερέας, υπεύθυνος του έργου Creative@Hubs και ο Βασίλης Αυδίκος, Καθηγητής Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Στις 14:00 έχουν προγραμματιστεί παράλληλες συζητήσεις «στρογγυλής τραπέζης» με τα ακόλουθα θέματα: «Τοπική-Περιφερειακή Ανάπτυξη και δημιουργικές Βιομηχανίες», «Νέες δεξιότητες στην οικονομία της δημιουργικότητας», «Πολιτιστικός Τουρισμός-Πολιτιστικές Διαδρομές. Καλές πρακτικές ανάπτυξης τοπικής οικονομίας» και «Δημιουργικές βιομηχανίες και σύνδεση με άλλους κλάδους της οικονομίας».
Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων – roundtables,θα πραγματοποιηθεί ανάλυση και αξιολόγηση των παραπάνω εργασιών.

Be the first to comment on "ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: «Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Βιομηχανιών» από την Περιφέρεια"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*