Δίκη «ψευτογιατρού»: Ζητήθηκε διακοπή λόγω νόσησης του κατηγορουμένου από κορωνοϊό

Τη διακοπή της διαδικασίας στη δική του αποκαλούμενου “ψευτογιατρού”, ο οποίος κατηγορείται για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες, ζήτησαν οι συνήγοροί του. Όπως είπαν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, το
Σάββατο ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στον «Ευαγγελισμό», όπου νοσεί από κορωνοϊό και βρίσκεται σε οξυγόνο.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος» είπαν  οι δικηγόροι του, προσθέτοντας πως “το αίτημά μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη».

Άλλοι δικηγόροι κατηγορουμένων πρότειναν στο δικαστήριο να σταλεί ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει τον κατηγορούμενο, ενώ οι δικηγόροι των θυμάτων του «ψευτογιατρού» αντέδρασαν έντονα λέγοντας πως η πλευρά του κατηγορουμένου όφειλε να προσκομίσει στο δικαστήριο πιστοποιητικό πως έχει covid-19, προσθέτοντας ότι το αίτημα του κατηγορουμένου είναι παρελκυστικό.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του, το πιστοποιητικό» τόνισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρού», Δημήτρης Κουσιουρής.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 3 το μεσημέρι προκειμένου να προσκομιστεί το πιστοποιητικό από τον “Ευαγγελισμό” και να αποφασιστεί πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Πάντως, το 18 μηνός της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου, λήγει στις 16 Δεκεμβρίου. Εάν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί απόφαση, θα αφεθεί ελεύθερος.

Διαμαρτυρία για την αίθουσα

Για ακόμη μια φορά, οι δικηγόροι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την χωρητικότητα της  αίθουσας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση. Όπως είπαν, δεν είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες μίας δίκης με 17 κατηγορούμενους εν μέσω μάλιστα και της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παραβιάζουμε το νόμο, δεν επιτρέπονται πάνω σε μία δικαστική αίθουσα πάνω από 30 άτομα, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον», τόνισαν στο δικαστήριο με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, να τους απαντά ότι έχει υποβάλει αίτημα στη διοίκηση, η οποία είναι αρμόδια να λύσει το ζήτημα.