Σύζυγος φυλακισμένου Ρώσου μεγιστάνα βρέθηκε νεκρή στο Λονδίνο-Ήταν σε κόντρα με το Κρεμλίνο

Η Ιρίνα Ιζμεστίεβα βρέθηκε νεκρή στο πολυτελές της σπίτι στο Δυτικό Λονδίνο ενώ ο μεγιστάνας σύζυγός της Ίγκορ βρισκόταν στο κελί της φυλακής του, 3.000

Το πτώμα της 52χρονης πρώην παρουσιάστριας της Ρωσικής τηλεόρασης, ανακαλύφθηκε πριν από δέκα ημέρες υπό μυστηριώδεις συνθήκες, αφού ανήσυχοι φίλοι κάλεσαν την αστυνομία στο σπίτι της.

Σε απόσταση αναπνοής από το Παλάτι του Κένσινγκτον, η Ιρίνα απολάμβανε μια ζωή πολύ μακριά από τον Ιγκόρ, του πολυεκατομμυριούχου πατέρα των δύο κορών της και, αργότερα, εχθρού του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο 55χρονος σύζυγός είναι έγκλειστος σε μια από τις πιο σκληρές φυλακές της Ρωσίας.

Ήταν πρώην γερουσιαστής της Μόσχας και έμπορος πετρελαίου, ο οποίος είναι φυλακισμένος εκεί από το 2010 για εγκλήματα, όπως φόνοι και φοροδιαφυγή — αν και οι υποστηρικτές του επιμένουν ότι ήταν σε σύγκρουση με το Κρεμλίνο .

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, η Ιρίνα ήταν ο εγκέφαλος του νομικού αγώνα κατά της ρωσικής κυβέρνησης για να βγάλει τον σύζυγό της από τη φυλακή.

Αφού απέτυχε να εξασφαλίσει δικαιοσύνη για τον Ιγκόρ στη Ρωσία, είχε προσφύγει απελπισμένη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, μια κίνηση που, όπως εξήγησε μια πηγή στη Mail αυτή την εβδομάδα, θα μπορούσε να ήταν πολύ ενοχλητική για τη ρωσική κυβέρνηση.

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι όταν το σώμα της βρέθηκε στην τριώροφη έπαυλή της του 19ου αιώνα στο Κένσινγκτον, οι σοκαρισμένοι φίλοι της κάλεσαν αμέσως την MI5 (υπηρεσία αντικατασκοπείας και ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου) για έρευνα.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, ένας ανώτερος Βρετανός δικηγόρος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στη Mail ότι ο «πρόωρος θάνατός της» ήταν «πολύ ύποπτος» και ότι ήταν η «κινητήρια δύναμη πίσω από την έκκληση του Ιγκόρ στο Στρασβούργο».

Χωρίς την Ιρίνα, είπε, η έκκληση του Ιγκόρ Ιζμέστιεφ «είναι πιθανό να παραγκωνιστεί», κάτι που αναμφίβολα θα ήταν ανακούφιση για το Κρεμλίνο. Από την πλευρά του, ο Ιγκόρ, στον οποίο ο δικηγόρος του είπε ότι η σύζυγός του είναι νεκρή, φέρεται να είναι «σε απόλυτο σοκ» με αυτό που συνέβη.

Πηγή: Daily Mail