ΠΑΤΡΑ: Ίδρυση περιφερειακού ιατρείου για την Αστυνομία – Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός

Σάρκα και οστά παίρνει η εξαγγελία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, για την ίδρυση περιφερειακού ιατρείου και στην Πάτρα.

Η απόφαση ανακοινώθηκε, περί τα τέλη Ιούλιου με τη δέσμευση η δημιουργία των συνολικά 13 περιφερειακών ιατρείων, ανά την ελληνική επικράτεια, που θα στελεχώνονται από επιστημονικό προσωπικό ειδικοτήτων παθολόγου, ψυχιάτρου και παθολόγου να έχει ολοκληρωθεί εντός του χρόνου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πλήρωση συνολικά 60 θέσεων υγειονομικών, αναρτήθηκε το Σάββατο στoν ιστότοπο diavgeia.gov.gr. Για τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, που ήδη διαθέτει δύο ψυχολόγους προκηρύχθηκαν μια θέση παθολόγου και μια ψυχιάτρου.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους αρχίζει στην προσεχή Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου.

«ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ»
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε δεκτή η συγκεκριμένη εξέλιξη, από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (ΕΑΥΑ) με τον πρόεδρό της Χάρη Τσίτσικα μιλώντας στην «ΠτΔ» να κάνει λόγο για ακόμα μια κατάκτηση ενός δίκαιου και χρονίζοντος αιτήματος που αποτελούσε μια εκ των βασικών προτεραιοτήτων για την ΕΑΥΑ.
«Είναι για εμάς, μια ακόμα μεγάλη κατάκτηση ως Ενωση, ένα θέμα για το οποίο αγωνιζόμαστε χρόνια για να πετύχουμε και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που τελικά μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του, μετά τη δρομολόγηση της ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου Πάτρας και την οριστική απεμπλοκή ενστόλων από τις μεταγωγές κρατουμένων στα νοσοκομεία. Οι συνάδελφοί μας πλέον, στην Αχαΐα θα έχουν ένα σύγχρονο ιατρείο το οποίο θα παρέχει υγειονομικές υπηρεσίες στους ίδιους και τις οικογένειές τους», επεσήμανε ο κ. Τσίτσικας, προσθέτοντας ότι «η πολιτική και φυσική ηγεσία με ιδιαίτερη μνεία για το συγκεκριμένο θέμα στον αρχηγό μας κ. Καραμαλάκη και τον γγ Δημόσιας Τάξης κ. Τσουβάλα κατανόησαν το δίκαιο του αιτήματος και άμεσα δρομολογούν τις διαδικασίες υλοποίησης του. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και στους βουλευτές Αχαΐας και στον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο για την πολύτιμη βοήθειά τους, μέσω του θεσμικού τους ρόλου».

ΣΤΕΓΑΣΗ
Το περιφερειακό ιατρείο της ΓΕΠΑΔ Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα, που θα καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες του εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και των οικογενειών τους, όπως είχε γράψει η «Π», είναι έτοιμο και θα στεγαστεί στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού.  Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας καλύπτονται από στρατιωτικό ιατρό του ΚΕΤχ.

 

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου