Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε ψεύτης κι ένας τέως αποτυχημένος πρωθυπουργός

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσορτάκης, κατά την τριτολογία του στη Βουλή, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του έφερε τα μνημόνια και χαρακτηρίζοντάς τον ως «τέως αποτυχημένο πρωθυπουργό».

«Όταν μιλάτε για τα μνημόνια, τα οποία αντιπαλεύατε, μου θυμίζετε την γνωστή ιστορία με τον πυρομανή ο οποίος φωνάζει την πυροσβεστική. Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας τέσσερα χρόνια παρέα με τον κ. Βαρουφάκη και όλα αυτά τα οποία κάνατε το πρώτο 6μηνο του 2015, με την υπερήφανη διαπραγμάτευση που τόσο καλά θυμόμαστε. Καταλαβαίνω προσωπικά για εσάς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ πόσο επώδυνη ήταν η κολοτούμπα του Ιουλίου του 2015. Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι το πλήρωσε η χώρα πολύ ακριβά, και οι τράπεζες και η μεσαία τάξη, την οποία υπερφορολογήσατε για να χρηματοδοτήσετε το αχρείαστο τρίτο σας μνημόνιο. Αυτά για να σας θυμίζουμε κάθε φορά που θα μας λέτε με τόσο στόμφο πως αγωνιστήκατε να βγάλετε τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία την βάλατε ποιο βαθιά με τις τραγικές σας επιλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος δε στο ζήτημα της γονικής παροχής, ρώτησε αν πρόκειται για 800.000 ευρώ ή έως 800.000. «Πόσες γονικές παροχές των 800.000 ευρώ έγιναν και πόσες γονικές παροχές των 200.000, των 250.000, των 100.000 για κινητή αξία; Όλοι αυτοί είναι οι πλούσιοι του 1%;» ρώτησε και πρόσθεσε: «Όταν έρχεστε εδώ και αμφισβητείτε μια επιλογή την οποία αναγνωρίζει η πλειοψηφία της μεσαίας τάξης ως ανακουφιστική επιλογή, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα του εκπροσώπου σας, ότι δήθεν αφορά μόνο τις γονικές παροχές 800.000 ευρώ, είστε απλά ψεύτης, ψεύτης. Και ψεύτης θα παραμείνετε, όταν διαστρεβλώνετε κατά τέτοιο τρόπο μια επιλογή της κυβέρνησης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα παλιά χούγια δεν ξεχνιούνται και ότι η αντιπολίτευση δεν τον ωρίμασε πολιτικά. «Και μπορεί το 2014 να είχατε τον ενθουσιασμό τού καινούργιου που έκρυβε ενδεχομένως τις όποιες αδυναμίες σας, τώρα είστε ένας τέως αποτυχημένος πρωθυπουργός, καταγεγραμμένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως ένας άνθρωπος που κυβέρνησε 4 χρόνια και έχασε τρεις εκλογές με 9 και 10 μονάδες διαφορά. Επομένως λίγο παραπάνω σεβασμό όταν μιλάμε και κάνουμε τέτοιες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αν ξανακερδίσετε εκλογές θα νομιμοποιήστε να λέτε ότι δικαιωθήκατε. Προς το παρόν δεν δικαιωθήκατε, τρεις φορές στη σειρά χάσατε» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ