Μητσοτάκης – Η Ελλάδα έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis, answering questions, at the parliament plenum, in Athens, on Nov.22, 2019 / Η ώρα του πρωθυπουργού με απαντήσεις σε ερωτήματα, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 22 Νοεμβρίου, 2019

Στην παγκόσμια κρίση τιμών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Το καλάθι των βασικό προϊόντων παραμένει στη χώρα μας φθηνότερο αναλογικά σε σχέση με άλλες χώρες, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό για τον Οκτώβριο.

Ανέφερε ακόμη ότι οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν σε όλη την Ευρώπη. Παραδέχθηκε ότι η παραμικρή αύξηση εμποδίζει τις ζωές των πολιτών και την ανάπτυξη της χώρας. Αντιμετωπίζουμε ένα εξωγενές πρόσκαιρο φαινόμενο στο οποίο – όπως είπε – η χώρα μας απαντά αποτελεσματικά.

Η κυβέρνηση με τις πρώτες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειες, προχώρησε άμεσα σε παρεμβάσεις.

Στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ότι το συνολικό ποσό που έδωσε η κυβέρνηση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τις αυξήσεις τιμών σε ενέργεια και φυσικό αέριο, αγγίζει τα 680 εκ. ευρώ.

«Εάν κάνετε έναν αναλογικό υπολογισμό, θα δείτε ότι η στήριξη αυτή ποσοστιαία είναι από τις μεγαλύτερες που έχει δοθεί στην Ευρώπη» σημείωσε χαρακτηριστικά.