Κορωνοϊός: «Εφιαλτικές» εφημερίες στα νοσοκομεία-Δύο νέοι πέθαναν στην επαρχία

Μάχη ζωής και θανάτου δίνουν εκατοντάδες ασθενείς στα νοσοκομεία, με τους γιατρούς να ξεμένουν από πολεμοφόδια. Στη βόρεια Ελλάδα οι ΜΕΘ έχουν εξαντληθεί με τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου να νοσηλεύουν ασθενείς εκτός εντατικής.

Μέλος του σωματείου εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ μιλά για σκηνικά που ενδεχομένως, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, να είναι χειρότερα από αυτά που έζησαν τα νοσοκομεία τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

28χρονος και 31χρονος με υποκείμενα νοσήματα έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού

Δύο ακόμα νέους ανθρώπους θρηνεί η χώρα από τον κορωνοϊό. Στις Σέρρες, κηδεύτηκε σήμερα ο 28χρονος, ο οποίος έπασχε από υποκείμενο νόσημα και παρόλα αυτά ήταν ανεμβολίαστος. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται με κορωνοϊό και ο πατέρας του, επίσης ανεμβολίαστος.

«Δεν μπόρεσε να έρθει στην κηδεία του παιδιού του. Όλη η οικογένεια ήταν ανεμβολίαστη. Και ο πατέρας. Όλοι. Δεν πίστευαν. Ήταν να σας πω καθαρά οι άνθρωποι κοντά στην εκκλησία. Κάποια πράγματα φαίνεται είχαν ακούσει από δικό τους παπά και έτσι ήταν ανεμβολίαστοι», δήλωσε ο Πρόεδρος Μαυρολόφου Σερρών, Νίκος Χατζηβασιλόγλου

Στην Πάτρα κατέληξε μετά από ολιγοήμερη μάχη με τον κορωνοϊό ο 31ενός ετών Βασίλης, που έπασχε από υποκείμενο νόσημα. Ο ίδιος είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, την άνοιξη όμως νόσησε από κορωνοϊό και δεν έκανε ποτέ τη δεύτερη δόση, θεωρώντας ότι έχει ανοσία με αποτέλεσμα να κολλήσει ξανά με τραγικές συνέπειες. Ήταν πατέρας ενός παιδιού.

Σπαρακτική είναι η ανάρτηση της συζύγου του: «Πάντα μου έλεγες ότι θα πεθάνεις νέος. Πόσο ήλπιζα ότι έκανες λάθος. Δεν αντέχω τον πόνο»
Πηγή: skai.gr