Δυσκολεύτηκε…αλλά πήρε το πρώτο «διπλό» η Παναχαϊκή

Για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’Εθνικής, η Παναχαϊκή επικράτησε με 2-1 του Διαγόρα Βραχνεΐκων στα Βραχνέικα. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν ο Κυβελίδης στο 37’ και στο 82’, ενώ είχε ανοίξει το σκορ ο Δημόπουλος στο 16’. Έτσι η Παναχαϊκή πέτυχε το πρώτο διπλό στο φετινό πρωτάθλημα, και παράλληλα συνέχισε την ανοδική της πορεία.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά θέλοντας να πάρει από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 10’ για τους «κοκκινόμαυρους», όταν ο Καρακλάιτς πήρε την μπάλα από δεξιά, πέρασε δύο άτομα, έκανε και το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μικέ.

Όμως στο 16’ ο Διαγόρας στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι πήρε προβάδισμα στο σκορ, καθώς ο Δημόπουλος έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έφτασε μέχρι και το σουτ, με τον Αθανασόπουλο να πέφτει στην δεξιά του γωνία χωρίς όμως να μπορεί να αντιδράσει, κάνοντας το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Ανδρέα Ζήκου, έφτασαν κοντά και στο 2-0, όμως η μπάλα έπειτα από κόντρα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 31’ η Παναχαϊκή έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Σμίλτος έπιασε το μονοκόμματο σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Διαγόρα. Στο 36’ ο Καρακλάιτς ανατράπηκε από τον Καλλιτσουνάκη, και ο Κυβελίδης ανέλαβε την έσχατη των ποινών, αρχικά αστόχησε όμως πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 43’ ο Διαγόρας έφτασε μια ανάσα από το 2-1, όμως το πολύ δυνατό σουτ του Αποστολόπουλου βρήκε στο δοκάρι, έπειτα και από την παρέμβαση του Αθανασόπουλου. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο δεύτερο μέρος από πλευράς Διαγόρα, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γεωργαντόπουλου ο Αθανασόπουλος βγήκε αλλά έκανε λάθος έξοδο, όμως ο Καλλιτσουνάκης δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Παναχαϊκή απείλησε πρώτη φορά στο 75’, όταν έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, αρχικά ο Μπουρλάκης και έπειτα ο Κυβελίδης δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον Μικέ. Παρόλα αυτά στο 77’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-1, αλλά ο σκόρερ του Διαγόρα, Δημόπουλος, έστειλε την μπάλα από το ένα μέτρο με κεφαλιά έξω. Η απάντηση από πλευράς των «κοκκινόμαυρων» ήρθε στο 79’, όταν ο Μικελάτος πρόλαβε όλη την άμυνα έπειτα εκτέλεση φάουλ του Στεργίδη, πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 82’ όμως ο Κυβελίδης διπλασίασε τα τέρματα του αλλά και της Παναχαϊκής, όταν ο Κωνσταντόπουλος έκανε όμορφη σέντρα μέσα στην περιοχή, με τον αρχηγό της Παναχαϊκής να παίρνει την κεφαλιά και να ολοκληρώνει την ανατροπή. Στο 89’ ο Κυβελίδης και πάλι, έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το χατ-τρικ και να σφραγίσει και την νίκη, όταν ο Κωνσταντόπουλος και πάλι έκανε την σέντρα με τον έμπειρο σέντερ φορ της Παναχαϊκής να παίρνει την κεφαλιά, όμως αυτή την φορά ο Μικές αντέδρασε σωστά και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Ζέλικο Κάλαϊτζιτς): Αθανασόπουλος, Στασινόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Σμίλτος, Πολίτης, Τεγούσης, Παπαχρονόπουλος (64’ Κόκας), Αλεξόπουλος (64’ Στεργίδης), Χαντί (28’ Μπουρλάκης), Καρακλάιτς (75’ Μικελάτος), Κυβελίδης

Η αρχική ενδεκάδα του Διαγόρα Βραχνεΐκων ( Ανδρέας Ζήκος): Μικές, Σταυρόπουλος (88’ Σκούρτας), Σιδέρης, Σαρρής, Καπετανάκης, Δημόπουλος, Βλασσόπουλος, Γεωργαντόπουλος, Αποστολόπουλος (85’ Αγκαράι), Καλλιτσουνάκης, Αλεξανδρής (73’ Βλασσόπουλος)

Διαιτητής: Κεφίλης (Έβρου)

Βοηθοί: Σπηλιώτης και Κλεπετσάνης (Κορινθίας)

 

Του Περικλή Παπαρίζου