Αρνητές εμβολίου: Τι τους κάνει να εμμένουν στην απόφαση τους- Γιατί αρνούνται την επιστήμη

«Δεν κάνω το εμβόλιο γιατί κατά κάποιο τρόπο να μην το αναλύσω πάρα πολύ, φοβάμαι να το κάνω, για διάφορους δικούς μου λόγους, φοβάμαι, δεν έχω εμπιστοσύνη και φοβάμαι»

Ο Τάσο Καραγιώργος  κάθεται μόνος του σε παγκάκι σε πλατεία στην Νίκαια. Έχει επιλέξει να μην εμβολιαστεί…

Όπως αναφέρει φοβάται τις επιπλοκές και δεν τον καθησυχάζει το γεγονός ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν πάθει κάτι.

«Και εγώ δεν έχω πάθει κάτι που είμαι ανεμβολίαστος. Εγώ θέλω να αποκλείσω την πιθανότητα να είμαι ο ένας που θα πεθάνει στο εκατομμύριο και αν θα πάθω κάτι να είναι δική μου επιλογή και όχι κάτι που θα ακολουθήσω» επιμένει.

Ο Τάσος η σύζυγος του και το ένα από τα τρία του παιδιά επιμένουν στην απόφαση τους να μην εμβολιαστούν αν και η σύζυγος του νόσησε, και όπως λέει ο ίδιος, το πέρασε ήπια.

Στον αντίποδα ο κος Γιάννης. Έχει εμβολιαστεί εδώ και καιρό. Η οικογένεια του πέρασε τον δικός της Γολγοθά όταν η σύζυγος του, ανένδοτη να εμβολιαστεί, κόλλησε κορωνοϊό και έχασε τη ζωή της, καθώς είχε και υποκείμενα νοσήματα.

«Η γυναίκα μου δεν είχε κάνει το εμβόλιο, την πήγαμε στο Θριάσειο και μετά από δυο εβδομάδες πέθανε» περιγράφει και προσθέτει «Δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο. Την παρακάλαγα».
« Εγώ πιστεύω ότι αν είχε κάνει το εμβόλιο δεν θα πέρναγε αυτό που πέρασε» καταλήγει.

Και ενώ κάποιοι ερίζουν ανταλλάσσοντας αντιεπιστημονικά επιχειρήματα ο αόρατος εχθρός παραμένει εδώ με την συντριπτική πλειονότητα στις ΜΕΘ να είναι ανεμβολίαστοι.

Πηγή: skai.gr