(Βίντεο-Φωτο)-Τραγωδία στις ράγες του ΗΣΑΠ με έναν νεκρό και δύο τραυματίες – Πώς έγινε το δυστύχημα με το μηχάνημα εργασιών

Τραγωδία με μηχάνημα εταιρείας που καθάριζε τις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, σημειώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Νικόλαο.

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης περιέγραψε πώς συνέβη το περιστατικό.

«Είναι ένα μηχάνημα που λειαίνει την τροχιά, στο πλαίσιο της συντήρησης» είπε ο κ. Ρεβύθης και πρόσθεσε:

 

«Την ώρα που οδηγούσε, διαπίστωσε ότι δεν έχει φρένα και το μηχάνημα κινείτο με ανεξέλεγκτη ταχύτητα. Προκειμένου να σταματήσει καθώς είναι κατηφορικό το σημείο και η ταχύτητα θα αυξανόταν κι άλλο, έβαλαν τον συρμό για να το σταματήσουν».

Οπως αναφέρει το ertnews.gr,  το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα στις γραμμές του ΗΣΑΠ έπειτα από βλάβη που σημειώθηκε σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εργαζόμενοι, εκ των οποίων ο ένας κατέληξε.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαιρέτα διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ το δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν να έχουν διακοπεί τα δρομολόγια, τα οποία, όπως μετέδωσε ο realfm, πραγματοποιούνται κανονικά μόνο στα κομμάτια Πειραιά-Ομόνοια και Κηφισιά-Πατήσια.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών, εκφράζουν με ανακοινωσή τους η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑΣΥ σε συνεργασία με τις Αρχές.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

ΣΤΑΣΥ: Πώς εκτελούνται τα δρομολόγια μετά το δυστύχημα στη γραμμή του ΗΣΑΠ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ στην οποία και ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τη διεξαγωγή των δρομομολογίων μετά το τροχαίο δυστύχημα στη γραμμή του ΗΣΑΠ.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε, πως η κίνηση στη Γραμμή 1 του Μετρό διεξάγεται στα τμήματα Ομόνοια – Πειραιάς και Α. Πατήσια – Κηφισιά.

Οι επιβάτες μπορούν εξυπηρετηθούν στο τμήμα Α. Πατήσια – Ομόνοια και αντίστροφα από τις λεωφορειακές γραμμές Α8 και Χ7 (έκτακτη), καθώς και από τις γραμμές τρόλεϊ 3,5 και 7.  Η επιβίβαση στις παραπάνω γραμμές γίνεται στη στάση «Αλυσίδα», έξω από το σταθμό της Γραμμής 1 «Άνω Πατήσια». Στην οδό Αχαρνών η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή Β9 και τη γραμμή τρόλεϊ 6.