ΦΩΤΟ: Επιστροφή στις νίκες…με θετικό πρόσημο ο Προμηθέας

Για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ο Προμηθέας επικράτησε με 88-65 του Ιωνικού στην Νίκαια. Πρώτος σκόρερ για τον Προμηθέα ήταν ο Κέντρικ Ρέι με 15 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ του Ιωνικού αλλά και του παιχνιδιού, ήταν ο Τζέρμαν με 31 πόντους. Έτσι ο Προμηθέας ανέβηκε στο (5-2) ενώ ο ιωνικός έπεσε στο (2-5). Επόμενο παιχνίδι για τον Προμηθέα στο Ελληνικό πρωτάθλημα το επόμενο Σάββατο 20/11 κόντρα στον Κολοσσό στην Πάτρα  

Ο Προμηθέας μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, και έδειξε εξ αρχής ότι ήθελε να επιστρέψει στις νίκες και στο Ελληνικό πρωτάθλημα, έπειτα από την ήττα από τον Άρη. Μάλιστα ήταν εξαιρετικός σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, με τον Κέντρικ Ρέι να σκοράρει έξι πόντους ( με 2/2 τρίποντα), αλλά να μοιράζει και τέσσερις ασίστ. Έτσι οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 27-15 υπέρ τους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως ο Ιωνικός αιφνιδίασε τον Προμηθέα, και ροκάνισε την διαφορά με ένα σερί 8-0 μέσα σε ενάμιση λεπτό. Παρόλα αυτά, ο Προμηθέας βρήκε λύσεις και απάντησε με ένα δικό του σερί 8-0. Άλλωστε έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με την διαφορά στο +18 (49-31).

Στο τρίτο δεκάλεπτο και πάλι ο Προμηθέας δεν μπήκε καλά, με τον Ιωνικό να το εκμεταλλεύεται και να ρίχνει γρήγορα την διαφορά στους δώδεκα. Πάντως από την πλευρά τους οι παίκτες του Ηλία Ζούρου απάντησαν για ακόμη μια φορά σε αυτό το κακό κομμάτι τους, με ένα εξαιρετικό τρίλεπτο και ανεβάζοντας έτσι την διαφορά στο +20. Μάλιστα το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Προμηθέα να βρίσκεται μπροστά με 24 (53-77). Στο τελευταίο δεκάλεπτο τίποτα δεν άλλαξε, με τους Προμηθείς, να κρατάνε εύκολα την διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Έτσι η νίκη ήρθε για τον Προμηθέα, που ανέβηκε στο 5-2, με το παιχνίδι να τελειώνει 65-88.

Τα δεκάλεπτα: 15-27/ 31-49/ 53-77/ 65-88

Διαιτητές: Κορομηλάς-Σημεωνίδης-Πουρσανίδης

Του Περικλή Παπαρίζου