Κ21 Ελλάδα-Λευκορωσία 2-0: Νίκησε και πάτησε κορυφή

Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, η Εθνική Ελπίδων επικράτησε με 2-0 της Λευκορωσίας και κράτησε «ζωντανές» τις ελπίδες αν όχι της πρωτιάς, σίγουρα της 2ης θέσης

Δεν καταθέτει τα «όπλα» η Εθνική Ελπίδων στην «μάχη» για την πρόκριση στα τελικά του Euro. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου επικράτησε και της Λευκορωσίας με 2-0 στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και ανέβηκε στην 1η θέση του 4ου ομίλου με 11 βαθμούς ξεπερνώντας την 1η Πορτογαλία που έχει 9 αλλά με δύο ματς λιγότερα, ενώ η Κύπρος έχει 7 επίσης με 2 παιχνίδια λιγότερα.

Να θυμίσουμε πως την πρόκριση στην τελική φάση του Euro παίρνουν οι πρώτοι των 9 ομίλων και ο καλύτερος δεύτερος, ενώ οι άλλοι 8 δεύτεροι θα παίξουν μεταξύ τους μπαράζ για να βρεθούν στα τελικά.

Στα του αγώνα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε πολύ δυνατά και από το ξεκίνημα έδειξαν διάθεση να τελειώσουν όσο γίνεται πιο νωρίς. Στο 16′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ιωαννίδη να κάνει εξαιρετική προσπάθεια, να πασάρει στον Σουρλή που με την σειρά του ευστόχησε κάνοντας το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα οι διεθνείς μας έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά ο Κανελλόπουλος μετά από ωραία προσπάθεια και πάσα του Ζαγαρίτη δεν μπόρεσε να σκοράρει, με το 1-0 να είναι το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Ένα γκολ και μια μεγάλη ευκαιρία και στο δεύτερο
Και στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο, ενώ τις λίγες φορές που οι Λευκορώσοι απείλησαν, ο Τζολάκης ήταν εκεί. Στο 52′ η Ελλάδα έκανε το 2-0 με τον Ιωαννίδη και πάλι να μπαίνει στην περιοχή, να γυρίζει στον Μπότο που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε πόδια αντιπάλων και κατέληξε στα δίχτυα του Μακάβτσικ για το 2-0. Πριν το τέλος η ομάδα του Γιώργου Σίμου έφτασε και τρίτη φορά κοντά στο γκολ, με τον Τερεζίου μετά την ασίστ του Μπότου να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια.

Ελλάδα: Τζολάκης, Λύρατζης (84′ Θυμιάνης), Ζαγαρίτης, Μιχαηλίδης, Διαμάντης, Γ. Χριστόπουλος, Κανελλόπουλος, Τσιγγάρας, Ιωαννίδης (55′ Τερεζίου), Μπότος, Σουρλής (73′ Σαρδέλης).

Λευκορωσία: Μακάβτσικ, Πρισκέπα (67′ Νταβισκίμπα), Σουπράνοβιτς, Βεγκέρα, Ορέσκεβιτς, Σότνικοβ (82′ Καλιμόντσικ), Ζίνοβιτς (82′ Λάτικχοφ), Μποκέροβ, Νικιφορένκο (67′ Μαροζάου), Μπογκομόλσκι (72′ Ποταπένκο), Λόζκιν.

Πηγή:www.gazzetta.gr