Ανάρτηση από την Ολλανδή δημοσιογράφο που αποκάλεσε «ψεύτη» τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Ολλανδή δημοσιογράφος που είχε κόντρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου επανέρχεται με νέες αναρτήσεις στα social media.

Συνέχεια μέσω των social media στο επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου δίνει η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ.

Με νέα ανάρτησή της ανέφερε ότι «όταν βγήκα έξω φαινόταν να με ακολουθεί και να με παρατηρεί ένας ”κατάσκοπος”».

Ακολούθησαν όμως και άλλες αναρτήσεις για το ίδιο θέμα. Σε μια ανάρτησή της έχει ανεβάσει μια φωτογραφία της που τράβηξε ο Μάριος Λόλος και τη δείχνει ως σκιά μέσα στο Μαξίμου με το καπέλο της και έγραψε: «Όποια κακεντρεχή σχόλια κι αν υπάρχουν, απάνθρωπα, που με κατηγορούν για παραμύθια, παράλογα, σουρεαλιστικά, φανταστικά πράγματα, αυτή η φωτογραφία είναι τέχνη».

Άλλες αναρτήσεις σχετικά με το προσφυγικό:

Η ένταση και ο διάλογος με τον Μητσοτάκη

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος από την Ολλανδία ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί «λέει ψέματα» και δεν παραδέχεται πως η Ελλάδα αναγκάζεται λόγω της στάσης που έχουν οι Βρυξέλλες, να κάνει βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων προς την Τουρκία.

«Μην υποτιμάται την νοημοσύνη των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος και σημείωσε πως «δεν πρέπει να φέρεστε ναρκισιστικά».

Τότε, ο πρωθυπουργός έγινε έξαλλος και τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα, ενώ τόνισε σε έντονο ύφος πως δεν δέχεται προσβολές.

«Μέσα σε αυτό το κτίριο δεν επιτρέπω να με προσβάλλετε», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, μίλησε ο Μαρκ Ρούτε και ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «αυτή η χώρα προσπαθεί να υπερασπιστεί τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Είναι μία έργο που πρέπει να κάνουν ορισμένα κράτη-μέλη, όπως η Ιταλία. Είναι μία εξωφρενική δύσκολη κατάσταση».

Ακολουθεί ο χαρακτηριστικός διάλογος:

ΔΗΜ: Κύριε Μητσοτάκη πότε θα σταματήσετε να ψεύδεστε για τις επαναπροωθήσεις; Για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και για την κατάσταση στην Ελλάδα. Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη την δική μου και όλων των δημοσιογράφων στον κόσμο. Υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, τα οποία συνεχίζετε να αρνείστε και να λέτε ψέματα. Αυτό είναι σαν μία ναρκισσιστική συμπεριφορά. Γιατί δεν παραδέχεστε με ειλικρίνεια πως οι Βρυξέλλες, σας άφησαν μόνους; «Περιμένουμε μόνοι μας έξι χρόνια και κανείς δεν κάνει τίποτα. Πρέπει να εγκαταστήσουμε αλλού τους πρόσφυγες. Έτσι, κάνω ότι μπορώ και πραγματοποιώ βάρβαρες επαναπροωθήσεις». Γιατί δεν χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών; Εσείς κ. Ρούτε, γιατί δεν διαφωνείτε με αυτές τις βάρβαρες πολιτικές; Γιατί δεν παίρνετε πρόσφυγες ή προσφυγόπουλα στην Ολλανδία για να βοηθήσετε;

ΜΗΤΣ: Στην Ολλανδία έχετε παράδοση να ρωτάτε ευθείς ερωτήσεις στους πολιτικούς. Δεν ανέχομαι να προσβάλετε σε αυτό τον χώρο εμένα και τον ελληνικό λαό, με ισχυρούς και φήμες που δεν συνοδεύονται από στοιχεία. Αυτή η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική καταστροφή (σ.σ. το μεταναστευτικό) και έχει σώσει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες μετανάστες στη θάλασσα… Ναι εμποδίζουμε βάρκες από την Τουρκία, αλλά το κάνουμε με την έγκριση της ΕΕ και περιμένουμε την τουρκική ακτοφυλακή να τις παραλάβει. Μην κατηγορείτε την Ελλάδα, αλλά αυτούς που έχουν ενορχηστρώσει το μεταναστευτικό και το εκμεταλλεύονται συστηματικά. Οι μετανάστες την Τουρκία δεν είναι σε κίνδυνο, είναι ασφαλής χώρα… Επιτρέψτε μου, έχετε επισκεφθεί στην Σάμο τα νέα κέντρα υποδοχής;

ΔΗΜ: Ναι έχω πάει

ΜΗΤΣ: Όχι δεν έχετε πάει στη Σάμο. Δεν έχετε έρθει σε αυτό το κτίριο για να με προσβάλλετε. Είμαι ξεκάθαρος; Μιλώ και δεν θα με διακόψετε. Αν πάτε θα δείτε εγκαταστάσης με χώρους για να παίζουν παιδιά και δεν θυμίζουν τις εικόνες από το παρελθόν.

Πηγή: iEidiseis.gr