Εκτελεστική ΕΠΟ: Απόφαση για να υπάρξει VAR από την επόμενη φάση

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ πήρε την απόφαση για VAR από την 6η φάση του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας

Από τις 27 Οκτωβρίου είχατε ενημερωθεί σχετικά από το Gazzetta για το πλάνο της ΕΠΟ για να υπάρχει VAR από την 6η φάση.

Είναι κάτι που επικυρώθηκε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ το μεσημέρι της Τετάρτης. Η απόφαση αυτή ελήφθη με το δεδομένο πως την οικονομική επιβάρυνση πάνω σε αυτό το σκέλος θα την έχουν οι ομάδες. Στην 6η φάση έχουν περάσει από την 5η οι: Αναγέννηση Καρδίτσας, Λεβαδειακός, ΑΕΛ, Άγιος Νικόλαος, Λαμία, Ιωνικός, Βόλος, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Νίκη Βόλου και Κηφισιά.

Οι αποφάσεις της ΕΠΟ:

Kατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Να ανανεώσει τη συνεργασία μέχρι τον Ιούνιο του 2024 με τους Κώστα Κωνσταντινίδη, τεχνικό διευθυντή Εθνικών Ομάδων και Τάκη Φύσσα, αθλητικό διευθυντή της Εθνικής Ανδρών.

Να χρησιμοποιηθεί VAR στους αγώνες Κυπέλλου από την επόμενη φάση (φάση των 16) με έξοδα των ομάδων.

Στην συνεδρίαση της Ε.Ε. έγινε και η «Παρουσίαση της Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων / Τμήματος Αδειοδότησης: “Ετήσια ανασκόπηση προγράμματος αδειοδότησης”».

Η 6η Φάση
Συμμετέχουν οι δώδεκα νικήτριες (12) ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η ΦΑΣΗ και οι τέσσερις (4) ομάδες του πρωταθλήματος Super League (ΑΕΚ – ΑΡΗΣ –

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ ). Σύνολο δέκα έξι (16) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται οκτώ (8) ζευγάρια. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί. Σύνολο αγώνων 16 και προκρίνονται 8 ομάδες

Μετά από την κλήρωση των ομάδων που συμμετέχουν στην 6η Φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η Φάση (Προημιτελική) και 8η Φάση (Ημιτελική) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του Τελικού. Όλοι οι αγώνες είναι διπλοί. Το σύστημα κλήρωσης των επόμενων φάσεων θα ανακοινωθεί με νέο έγγραφο της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Στην 6η, 7η και 8η Φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

Άρθρο 14 : Τελικός Αγώνας Κυπέλλου
Η ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα ορίζεται η 21/05/2022. Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο O.A.K.A

Άρθρο 15. Έπαθλα πρωταθλήματος
Στην ΚΥΠΕΛΟΥΧΟ ΕΛΛΑΔΟΣ θα απονεμηθεί Κύπελλο και μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της.

Πηγή:www.gazzetta.gr