Π. Χρηστίδης: Η εικόνα για τους πολιτικούς θα αλλάξει με πρόσωπα που δεν έχουν δεσμά με το παρελθόν

“Στόχος μου είναι να φέρω την πολιτική στα μέτρα της κοινωνίας, επαναφέροντας την αξιοπιστία και το ήθος στο διάλογο. H ανανέωση στην παράταξη μας θα γίνει με πολιτικά χαρακτηριστικά, και όχι μόνο με ηλικιακά. Προάγουμε την πολιτική που έχει περιεχόμενο, παίρνει ξεκάθαρες θέσεις και βρίσκεται κοντά στον μη προνομιούχο και ευάλωτο πολίτη” τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Σκάι Πάτρας.

“Η εμπιστοσύνη στον πολιτικό χώρο και το κίνητρο συμμετοχής, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί” διαπίστωσε ο Π. Χρηστίδης, σημειώνοντας ότι “το ζήτημα είναι ηθικό και οφείλουμε να το λάβουμε σοβαρά υπόψη”.

Χαρακτήρισε την συζήτηση στα κόμματα ως ένα “αδιάκοπο μονόλογο εκτός πραγματικότητας” προσθέτοντας ότι “οι πολίτες έχουν απογοητευτεί και αδυνατούν να πιστέψουν ότι θα αλλάξει το οτιδήποτε”.

Επανέλαβε ότι “είναι προσβλητική κάθε συζήτηση ετεροπροσδιορσιμού της παράταξης και του Κινήματος”.

“Εγώ πρώτα απ΄όλα θέλω να αλλάξει αυτή η εικόνα των πολιτών για τους πολιτικούς, και αυτό θα γίνει μόνο με την ανανέωση των προσώπων και την επαναφορά της ηθικής στην πολιτική καθημερινότητα. Αυτό μπορούν να το πετύχουν μόνο όσοι από μας δεν έχουμε δεσμά με το παρελθόν και μπορούμε και θέλουμε να συγκρουστούμε με την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων” κατέληξε στην συνέντευξή του ο Π. Χρηστίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ