Δήλωση για την σημερινή κινητοποίηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής του νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ)

Γιώργου Κυριακόπουλου, υποψηφίου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής του νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) ενάντια στα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κυριακόπουλος έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

«Η σημερινή κινητοποίηση των επιχειρήσεων της εστίασης, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν πάντοτε στις συλλογικές δράσεις, είναι αποτέλεσμα μιας δίκαιης αντίδρασης ενός πολύπαθου κλάδου, που έχει πληρώσει βαριά το τίμημα της πανδημίας.
Ως πολίτες αυτής της χώρας, που απολαμβάνουμε την μικρή αλλά ουσιαστική και αναγκαία διέξοδο που μας δίνουν οι επιχειρήσεις αυτές (εστίασης) από τα προβλήματα της καθημερινότητας μας, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους.
Η κυβέρνηση, με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις συρρικνώνει τα εισοδήματα των εν λόγω επιχειρηματιών, τους στοχοποιεί συνεχώς και αδιαλείπτως και επιπρόσθετα τους απειλεί με πρωτόγνωρα μέτρα που προκαλούν ανυπέρβλητα προβλήματα, μετατρέποντας τους συν τοις άλλοις, και σε «ελεγκτές» από παρόχους υπηρεσιών.
Το ελάχιστο χρέος της κυβέρνησης είναι να ακούσει την φωνή τους, να συζητήσει μαζί τους – χωρίς αποκλεισμούς – και να δημιουργήσει υγιείς προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της άνισης μάχης την οποία δίνει ο συγκεκριμένος κλάδος, δύο χρόνια τώρα.
Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει την εστίαση προκειμένου να μην καταρρεύσει, όταν μάλιστα είναι ο κλάδος που «σήκωσε» το τεράστιο βάρος της ανεργίας που δημιουργήθηκε στα μνημονιακά χρόνια».