ΦΩΤΟ: Η Ομιλία του νέου Προέδρου ΔΕΕΠ ΑΧΑΙΑΣ κου Αντώνη Κουνάβη

Κύριε Υπουργέ,

Αγαπητοί Κύριοι Βουλευτές και Κύρια Βουλευτή,

Αγαπητέ Κύριε Περιφερειάρχα Δυτικής Ελλάδας

Φίλες και Φίλοι,

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές

Σας εκφράζω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για την υψηλή τιμή που μου κάνατε να με αναδείξετε Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας. Της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης όπου ηγείται ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν σας κρύβω ότι η εκλογή μου ήταν μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου, ο πιο λαμπρός σταθμός της σαραντάχρονης αταλάντευτης πορείας μου στη Νέα Δημοκρατία.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια μεγάλη προσωπική τιμή, αλλά ταυτόχρονα και για την ανάληψη μιας σημαντικής ευθύνης για εμένα έναντι εσάς των Στελεχών, εσάς των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών. Συναισθάνομαι το βάρος των ευθυνών και σας υπόσχομαι ότι μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου, τα μέλη της νέας ΔΕΕΠ θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε.

Βλέπω σήμερα σ ’αυτή την αίθουσα παλιούς και νέους φίλους, θυμάμαι τους κοινούς αγώνες μας. Σας κοιτάζω στα μάτια, δίνοντας μια και μόνο υπόσχεση: όλοι μαζί θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας και προσωπικά για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου.

 

Φίλες και Φίλοι,

Οι εκλογές της Κυριακής 24ης Οκτωβρίου για τη Νέα ΔΕΕΠ, αποτέλεσαν μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας για την παράταξη μας, με χιλιάδες επανεγγραφές και εγγραφές νέων μελών, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Επιπλέον, επέδειξαν περίτρανα με τη σειρά τους την αδιαμφισβήτητη δυναμικής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, ως κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση του ηγέτη μας Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλάζει με ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις και αναγκαίες τομές την Ελλάδα και τη μετατρέπει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Η εντυπωσιακή προσέλευση στις κάλπες των εκλογών μας, αποτυπώνει και την αντίστοιχη διεύρυνση της κομματικής βάσης μας, στην οποία πρέπει να συνεχίσουμε να επιδιδόμαστε.

Όμως, αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω από αυτό το βήμα από βάθους καρδιάς συγνώμη στα μέλη μας που από κάποια απρόσμενα λάθη στο μηχανογραφικό σύστημα δεν συμπεριελήφθησαν στους εκλογικούς καταλόγους μας, και δε τους επέτρεψαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Τους διαβεβαιώ ότι έχω ήδη προβεί στις απαιτούμενες κινήσεις και πολύ σύντομα θα παραλάβουν από την Κεντρική Διοίκηση του Κόμματός μας την κάρτα μέλους τους στην Νέα Δημοκρατία. Ενημερώνω παράλληλα όλους τους φίλους και φίλες που ψήφισαν στις εκλογές ότι με ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας πολύ σύντομα θα λάβουν με ταχυδρομική επιστολή την κάρτα μέλους.

 

Φίλες και Φίλοι

Από το βράδυ των εκλογών, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Δεν υπάρχει το «εγώ» αλλά το «εμείς». Αυτό είναι ξεκάθαρο και χαίρομαι πολύ που ψυχανεμίζομαι ότι έχει εμπεδωθεί από όλες και όλους ως μια αδήριτη αναγκαιότητα.

Με ενότητα και ομοψυχία, οφείλουμε να αναδείξουμε τη ΔΕΕΠ λειτουργική, αξιόπιστη, εξωστρεφή και αποτελεσματική Οργάνωση. Μια ΔΕΕΠ με  πολυσήμαντη  δραστηριότητα, η οποία θα δίνει το πολιτικό στίγμα της, παρεμβαίνοντας όπου και όπως επιβάλλεται, αλλά και με δράσεις που θα έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία.

Ξεκινάμε λοιπόν :

  • Δεσμεύομαι ενώπιων σας ότι μέσα στον Νοέμβριο η ΔΕΕΠ Αχαΐας θα αποκτήσει σύγχρονα και λειτουργικά γραφεία στην Πάτρα και θα συντονίσω προσωπικά τις ενέργειες με τους Προέδρους των ΔΗΜ.Τ.Ο. ώστε να αποκτήσουμε γραφεία σε Κάτω Αχαïα , Καλάβρυτα , Ερύμανθο και στις τρεις Τοπικές της Πάτρας.
  • Θα υπάρχει άψογη συνεργασία με τον Υπουργό και τους Βουλευτές του Νομού μας, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος , τους Θεσμικούς Φορείς  και παράλληλα θα αναδείξουμε τη συνεργασία μας προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας με όλα τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
  • Σας ανακοινώνω ότι μέσα στον Νοέμβριο θα αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη όλων όσων πρόσφεραν από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματός μας στην Αχαΐα. Πρώην Υπουργών , Βουλευτών , Πολιτευτών , Δημάρχων , Προέδρων και Μελών της ΝΟΔΕ αλλά και των αείμνηστων μελών μας , με μνημόσυνο το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε Ναό της Πόλης μας.
  • Συνεχίζουμε τις εγγραφές νέων μελών από την Αχαΐα στη Νέα Δημοκρατία και για το σκοπό αυτό συγκροτώ ειδική επιτροπή η οποία θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση από τη μεθεπόμενη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.
  • Προχωράμε στην ίδρυση Θεματικών Επιτροπών και γι’αυτό παρακαλώ όσοι και όσες ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε και να βοηθήσετε να στείλετε μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου ένα σύντομο βιογραφικό και τις προτάσεις σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Οργάνωσης. Τους τομείς δράσης που θα δημιουργηθούν θα μπορείτε να τους βλέπετε από τις 10 Νοεμβρίου στο BLOG της ΔΕΕΠ το οποίο από τον Ιανουάριο θα μετατραπεί σε ιστοσελίδα. Η σελίδα μας στο FACEBOOK από 20 Νοεμβρίου αναβαθμίζεται ενώ από 1η Δεκεμβρίου παρεμβαίνουμε και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter, Instagram).
  • Δημιουργείται πενταμελής διαγραμματειακή Επιτροπή στην οποία θα προεδρεύω και θα συνεδριάζει κάθε 20 μέρες συντονίζοντας το έργο και τη δράση όλων των Θεματικών Επιτροπών.
  • Η φωνή της Οργάνωσής μας θα φτάσει μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο οικισμό του Νομού και ως πρώτο βήμα γι’αυτό οι συνεδριάσεις της Νέας ΔΕΕΠ θα γίνονται και στις έδρες των ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιάλειας , Καλαβρύτων , Δυτικής Αχαΐας κι Ερυμάνθου.
  • Επανιδρύουμε και αναβαθμίζουμε τις Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις , δίνουμε φωνή και βήμα σε όλους και η Νέα Δημοκρατία θα είναι παρούσα με εκλογικά σχήματα στις εκλογές όλων των επιστημονικών και παραγωγικών συλλόγων της Αχαΐας.
  • Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε δοκιμαζόμενο Νεοδημοκράτη και Νεοδημοκράτισσα. Ιδρύουμε σχετική Γραμματεία την οποία θα εποπτεύω προσωπικά.
  • Οι εκδηλώσεις μας πλέον σε όλο τον Νομό θα είναι στοχευμένες , αναβαθμισμένες και για όλες τις θεματικές ενότητες.
  • Αναδεικνύουμε τα προβλήματα του Νομού και σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση του κόμματός μας στοχεύουμε στην εξεύρεση λύσεων από τα αρμόδια Υπουργεία.
  • Καθιερώνουμε ανά εξάμηνο απολογισμό δράσης προς όλους εσάς τόσο της Νέας ΔΕΕΠ όσο και των Θεματικών Επιτροπών που θα δημιουργηθούν.
  • Δυναμώνουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης μας με την ΟΝΝΕΔ και με τη φοιτητική μας παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τη πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια της χώρας μας. Παράλληλα ευχαριστούμε για την ανταπόκριση στην πρότασή μας για τη δραστηριοποίηση της ΜΑΚΙ στην Αχαΐα.
  • Ξαναζωντανεύουμε το τμήμα γυναικών το οποίο θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Οι γυναίκες της παράταξής μας συντονισμένα και μεθοδικά θα δώσουν κι αυτές τη δική τους πολυμέτωπη μάχη.
  • Διοργανώνουμε ημερίδες και συζητήσεις με τους αγρότες της Αχαΐας. Ξεκινάμε το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου από την Κάτω Αχαΐα.

 

Με αυτή τη διάθεση που με τη δική σας βοήθεια συνεχώς θα εμπλουτίζεται , η νέα  ΔΕΕΠ Αχαΐας  θα καταστεί ένας δραστήριος πολιτικός οργανισμός που θα συμβάλει στην προώθηση του κυβερνητικού έργου, και σε  ό, τι αφορά τα θέματα που αφορούν την Αχαΐα, αναβαθμίζοντας έτσι την ενεργό συμμετοχή των στελεχών και των μελών μας.

Φάρος σ’ αυτήν τη νέα πορεία που χαράζουμε, θα είναι η Ιστορία μας.

Σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, σ’ αυτήν την επανεκκίνηση, δεν περισσεύει καμία και κανένας. Ούτε φυσικά ο Νίκος Κατσουγκράκης, τον οποίο συγχαίρω για τον ωραίο και ενωτικό αγώνα που έδωσε. «Νίκο, ως πρώτος μεταξύ ίσων, και ως ένα άξιο και ικανό στέλεχος, σε καλώ να συνεισφέρεις κι εσύ στην ανόρθωση της Οργάνωσης μας».

Από σήμερα, λοιπόν, όλες και όλοι, βουλευτές, στελέχη και μέλη, πάντα με ενότητα και ομοψυχία, αφήνουμε πίσω μας τα φαινόμενα εσωστρέφειας και προχωράμε μαζί, σαν μια γροθιά, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο για την παράταξη μας, όσο και για την Αχαΐα, ενισχύοντας ουσιαστικά το έργο της κυβέρνησης μας και το όραμα του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη.

  

Φίλες και Φίλοι

Δεσμευόμαστε όλοι όσοι είμαστε σήμερα παρόντες σ’ αυτήν την εντυπωσιακή εκδήλωση, ότι το πατριωτικό καθήκον μας επιτάσσει να δούμε στον χάρτη των επόμενων εθνικών εκλογών και την Αχαϊα «γαλάζια». Αυτός πρέπει να είναι ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς μας. Κι ως εκ τούτου, σας καλώ σε έναν ακόμη ωραίο αγώνα, ώστε να τον εκπληρώσουμε. Και ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε! Μπορούμε με τις αστείρευτες δυνάμεις μας να κάνουμε την Αχαϊα «γαλάζια». Και θα γίνει «γαλάζια!»

Κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο, κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο. Όπως είχε πει και ο αείμνηστος Εθνάρχης μας, ο ιδρυτής της παράταξης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, της πρώτης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ακριβώς πριν από 47 χρόνια, στις 23 Νοεμβρίου 1974, «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις των προβλημάτων. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος».

Σηκώνουμε, λοιπόν τα μανίκια και πιάνουμε αμέσως δουλειά, για να πάμε πιο δυνατά, πιο ψηλά, πιο μακριά!

Όλοι μαζί στο πλευρό του Πρωθυπουργού και Ηγέτη μας Κυριάκου Μητσοτάκη