Αν. Κατσανιώτης: Με ενότητα και αποφασιστικότητα διαμορφώνουμε θετική ατζέντα για την Αχαΐα

Μήνυμα ενότητας, εξωστρέφειας και αισιοδοξίας απηύθυνε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης στα νεοεκλεγμένα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π) Αχαΐας.

Σε παρέμβασή του κατά την διευρυμένη σύσκεψη του κομματικού οργάνου, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως ξεκινά μια νέα αποφασιστική πορεία προκειμένου να διαμορφωθεί «μία θετική ατζέντα και για την Αχαΐα, προσφέροντας αισιοδοξία στην τοπική κοινωνία για ένα καλύτερο μέλλον στο οποίο τα προβλήματα και οι υστερήσεις όλων των προηγουμένων ετών θα ξεπεραστούν άπαξ δια παντός».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ως μέλος της κυβέρνησης αλλά και ως βουλευτής Αχαΐας προκειμένου η περιοχή να αναδείξει όλες τις αναπτυξιακές της δυνατότητες τονίζοντας παράλληλα πως στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων έρχεται σε επαφή με δεκάδες Αχαιούς που προκόβουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό και επιθυμούν να στηρίξουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

«Θέλω να είστε βέβαιοι ότι αυτή είναι και η προσωπική μου προσπάθεια καθημερινά, τόσο ως μέλος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και ως εκπρόσωπος, δικός σας και της Αχαΐας, στη Βουλή. Θέλω να γνωρίζετε ότι η Αχαΐα έχει μεγάλη δύναμη που πρέπει να την αναδείξει. Δύναμη, όχι μόνο εντός των ορίων του νομού, αλλά και εκτός αυτών των ορίων.  Σε όλο τον πλανήτη» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Όπου και να βρέθηκα μέχρι τώρα ως υφυπουργός Εξωτερικών, πάντα συνάντησα κάποιον Αχαιό να διαπρέπει και να κατέχει σημαντική θέση.  Και στο γραφείο μου όμως, φτάνουν καθημερινά μηνύματα από Αχαιούς ανά τον κόσμο. Αχαιούς που δεν ξεχνάνε τον τόπο τους και θέλουν να τον βοηθήσουν.  Η δύναμη της ομογένειας είναι μεγάλη. Και πρέπει να την αξιοποιήσουμε».

Πέραν αυτών, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε και τα σημαντικά έργα για τα οποία έχει δώσει μάχη προκειμένου να υλοποιηθούν. Μεταξύ άλλων είπε πως:

  • Το νέο αστυνομικό μέγαρο σε χώρο του ΚΕΤΧ αποτελεί ένα ήδη δρομολογημένο έργο που όχι μόνο θα προσφέρει σύγχρονες εγκαταστάσεις στην τοπική ΕΛΑΣ, αλλά μαζί με την ανάπλαση που θα γίνει στην περιοχή, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή μορφής σε μία μεγάλη και ιστορική περιοχή της Πάτρας.
  • Η δημιουργία επίσης ενός ισχυρού Περιφερειακού Κέντρου στο χώρο του ΚΕΤχ, ενός defense and security intelligence cluster που θα τοποθετήσει την περιοχή μας στο επίκεντρο της εθνικής αμυντικής μας βιομηχανίας σε θέματα όχι μόνο παραγωγής αλλά τεχνολογίας και καινοτομίας .
  • Η νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει αφορά ένα σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο στην Πάτρα, ως ένα μεγάλο παιδιατρικό νοσοκομείο για όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα. Πιστεύω πως και αυτό θα το καταφέρουμε.
  • Και βέβαια, δεν ξεχνάμε τα μεγάλα έργα υποδομών που εκκρεμούν, όπως το νέο σιδηρόδρομο και την Πατρών – Πύργου που θα προσδώσουν στην περιοχή μας τη θέση που της αξίζει στον εμπορευματικό και διαμετακομιστικό χάρτη, την μετατροπή της Αχαΐας σε επενδυτικό και επιχειρηματικό προορισμό, τον εκσυγχρονισμό και την ισχυροποίηση του πρωτογενούς τομέα που αποτελεί επίσης κομβικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας.

 

Τέλος, απευθυνόμενος στα νεοεκλεγμένα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π Αχαΐας επισήμανε πως «θα είμαι δίπλα σας, αρωγός της προσπάθειάς σας, όπως και της προσπάθειας του συνόλου των εκλεγμένων διοικήσεων και των μελών των τοπικών μας οργανώσεων. Αυτό, δεν το θεωρώ απλά και μόνο ως μία υποχρέωση. Στην πραγματικότητα, είναι χαρά και δικαίωμα. Διότι μόνο χαρά και δικαίωμα είναι να είμαι ένας από εσάς, μέλος και εγώ αυτής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που δεν είναι μόνο παράταξη της εθνικής ευθύνης και του χρέους, αλλά και παράταξη της πραγματικής προόδου, παράταξη της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα».

Η ομιλία του κ. Κατσανιώτη έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΕΠ,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στη Βουλή,

εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων,

Αγαπητές συμμαχήτριες και συμμαχητές,

 

Πρώτα – πρώτα να ευχαριστήσω τη νέα Διοικούσα Επιτροπή Αχαΐας για την πρόσκλησή της.

 

Ευθύς εξαρχής να υπογραμμίσω ότι θα είμαι δίπλα της, αρωγός της προσπάθειάς της, όπως και της προσπάθειας του συνόλου των εκλεγμένων διοικήσεων και των μελών των τοπικών μας οργανώσεων.

Και επιτρέψτε μου να πω ότι αυτό δεν το θεωρώ απλά και μόνο ως μία υποχρέωση.

Στην πραγματικότητα, είναι χαρά αλλά και δικαίωμα.

Διότι μόνο χαρά και δικαίωμα είναι να είμαι ένας από εσάς, μέλος και εγώ αυτής της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης,

Την παράταξη της εθνικής ευθύνης.

Την παράταξη του χρέους, την  παράταξη της πραγματικής προόδου, την παράταξη της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα.

 

Η παράταξή μας, φίλες και φίλοι, ολοκλήρωσε μία ακόμα εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

Και την ολοκλήρωσε με άψογο τρόπο, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι η δημοκρατία για εμάς δεν είναι σύνθημα και λόγια του αέρα, αλλά πραγματικός τρόπος ζωής.

Είναι μεγάλο προνόμιο αλλά και μεγάλη ευθύνη να είμαστε μέλη μίας παράταξης που δημιουργήθηκε πριν 47 ολόκληρα χρόνια, που υπηρέτησαν δέκα διαφορετικοί Πρόεδροι και χιλιάδες ιστορικά στελέχη πριν από εμάς.

Αυτό το προνόμιο και αυτή την ευθύνη μεταφέρουμε όλοι.

Αυτό το προνόμιο και αυτή η ευθύνη μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά και από διοίκηση σε διοίκηση, ανάγοντας διαχρονικά τη Νέα Δημοκρατία ως το μεγάλο ελληνικό και ευρωπαϊκό κόμμα, έναν πολιτικό φορέα που αλλάζει και εξελίσσεται, αλλά ποτέ δεν χάνει τον εθνικό και πατριωτικό του χαρακτήρα.

Το κόμμα λοιπόν, είναι η αρχή και το τέλος για όλους μας.

Ο συνδετικός αρμός των κοινών μας οραμάτων και προσπαθειών.

Είμαι βέβαιος πως η νέα διοίκηση της ΔΕΕΠ, μαζί με τις τοπικές μας οργανώσεις και το σύνολο των στελεχών και μελών μας, θα κρατήσει γερά στα χέρια της το μεγάλο βάρος των αξιών αυτής της παράταξης. Και θα συμβάλλει σημαντικά ώστε η Νέα Δημοκρατία να μεγαλώσει και να ομορφύνει ακόμα περισσότερο.

Τη δυναμική και το λαμπρό μέλλον που μπορεί να έχει η Νέα Δημοκρατία και στην περιοχή μας, το έδειξαν τα 10.000 προσφάτως εγγεγραμμένα μέλη που ανάγουν την τοπική μας οργάνωση σε μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι την μεγαλύτερη στη χώρα.

Είναι στο χέρι μας λοιπόν, αυτά τα 10.000 μέλη να γίνουν ακόμα περισσότερα.

Και είναι στο χέρι μας επίσης, η Νέα Δημοκρατία να καταστεί η μεγάλη και αδιαμφισβήτητη πολιτική δύναμη στην Αχαΐα, κάνοντας πέρα το γκρίζο του λαϊκισμού και του δήθεν προοδευτισμού που όμως μόνο δεινά συσσώρευσε στην χώρα αλλά και στην περιοχή.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το πολιτικό τοπίο στην Αχαΐα.

Και αυτό είναι κάτι που το πιστεύω βαθιά.

 

Μπαίνουμε λοιπόν σε μία νέα πορεία.

Κάνουμε μία νέα αρχή.

Και θα τη κάνουμε περισσότερο ενωμένοι και περισσότερο αποφασισμένοι από ποτέ.

Στηρίζοντας και βοηθώντας ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί, τον τόπο μας και το μέλλον του.

Όλοι μαζί, «μία γροθιά», με ανοικτά μάτια και αυτιά στην κοινωνία και με διάθεση να συμβάλλουμε στην μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία σύγχρονη και ισχυρή χώρα.

Σε λίγο καιρό θα πραγματοποιηθεί και το 14ο συνέδριό μας.

Ένα συνέδριο που δεν θα θέσει απλώς τις βάσεις της επόμενης διετίας, αλλά τις βάσεις και τον σχεδιασμό για την Ελλάδα του 2030.

Με τη Νέα Δημοκρατία, κυρίαρχη πολιτική δύναμη που θα οδηγήσει την χώρα σταθερά μπροστά!

Ασφαλώς, ο δρόμος δεν είναι εύκολος.

Μπροστά μας υπάρχουν πολλές και δύσκολες μάχες.

Ένα τοπίο γεμάτο μεγάλες προκλήσεις, αλλά και δυνάμεις που ποντάρουν στον λαϊκισμό και στο διχασμό για να αναδειχθούν.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την ενότητα και την αυτοπεποίθησή μας.

Να μεταδώσουμε αυτή την αυτοπεποίθησή και στους συμπολίτες μας.

 

Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι να διαμορφώσουμε μία θετική ατζέντα και για την Αχαΐα, προσφέροντας αισιοδοξία στην τοπική κοινωνία για ένα καλύτερο μέλλον στο οποίο τα προβλήματα και οι υστερήσεις όλων των προηγουμένων ετών θα ξεπεραστούν άπαξ δια παντός.

Θέλω να είστε βέβαιοι ότι αυτή είναι και η προσωπική μου προσπάθεια καθημερινά, τόσο ως μέλος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και ως εκπρόσωπος, δικός σας και της Αχαΐας, στη Βουλή.

Θέλω να γνωρίζετε ότι η Αχαΐα έχει μεγάλη δύναμη που πρέπει να την αναδείξει. Δύναμη, όχι μόνο εντός των ορίων του νομού, αλλά και εκτός αυτών των ορίων.

Σε όλο τον πλανήτη.

Πιστέψτε το.

Όπου και να βρέθηκα μέχρι τώρα ως υφυπουργός Εξωτερικών, πάντα συνάντησα κάποιον Αχαιό να διαπρέπει και να κατέχει σημαντική θέση.

Και στο γραφείο μου όμως, φτάνουν καθημερινά μηνύματα από Αχαιούς ανά τον κόσμο.

Αχαιούς που δεν ξεχνάνε τον τόπο τους και θέλουν να τον βοηθήσουν.

Η δύναμη της ομογένειας είναι μεγάλη. Και πρέπει να την αξιοποιήσουμε.

Όμως, πέρα από αυτό, καμία άλλη προσπάθεια και καμία από τις προτεραιότητές μου, δεν σταματά.

  • Το νέο αστυνομικό μέγαρο σε χώρο του ΚΕΤΧ αποτελεί ένα ήδη δρομολογημένο έργο που όχι μόνο θα προσφέρει σύγχρονες εγκαταστάσεις στην τοπική ΕΛΑΣ, αλλά μαζί με την ανάπλαση που θα γίνει στην περιοχή, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή μορφής σε  μία μεγάλη και ιστορική περιοχή της Πάτρας.
  • Η δημιουργία επίσης ενός ισχυρού Περιφερειακού Κέντρου στο χώρο του ΚΕΤχ, ενός defense and security intelligence cluster που θα τοποθετήσει την περιοχή μας στο επίκεντρο της εθνικής αμυντικής μας βιομηχανίας σε θέματα όχι μόνο παραγωγής αλλά τεχνολογίας και καινοτομίας.
  • Η νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει αφορά ένα σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο στην Πάτρα, ως ένα μεγάλο παιδιατρικό νοσοκομείο για όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα. Πιστεύω πως και αυτό θα το καταφέρουμε.
  • Και βέβαια, δεν ξεχνάμε ούτε τα μεγάλα έργα υποδομών που εκκρεμούν, όπως το νέο σιδηρόδρομο και την Πατρών – Πύργου που θα προσδώσουν στην περιοχή μας τη θέση που της αξίζει στον εμπορευματικό και διαμετακομιστικό χάρτη, ούτε την μετατροπή της Αχαΐας σε επενδυτικό και επιχειρηματικό προορισμό, ούτε φυσικά τον εκσυγχρονισμό και την ισχυροποίηση του πρωτογενούς τομέα που αποτελεί επίσης κομβικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας.

 

Μπροστά μας έχουμε λοιπόν, φίλες και φίλοι, έναν μεγάλο δρόμο.

Αυτόν τον δρόμο θα τον διανύσουμε όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον.

Στρατιώτες του κοινού μας οράματος και των κοινών αξιών που μας συγκέντρωσαν σήμερα εδώ.

 

Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΕΠ, φίλε Αντώνη Κουνάβη,

αγαπητά μέλη της Διοικούσας Επιτροπής,

αγαπητοί πρόεδροι και μέλη των Τοπικών Επιτροπών

Σας εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας.

 

Η καρδιά της παράταξής μας χτυπάει δυνατά.

Πιο δυνατά από ποτέ!

 

Να ‘στε όλοι καλά.

Σας ευχαριστώ.