Ρίχνεται στη μάχη του Paris Masters ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Ποπίριν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει σήμερα τον Αλεξέι Ποπίριν με τον οποίο έχει υπάρξει συμπαίκτης, αλλά ποτέ αντίπαλος

Ο Αλεξέι Ποπίριν είναι σήμερα το πρώτο «εμπόδιο» του Στέφανου Τσιτσιπά στο Paris Masters, στην προσπάθεια του Ελληνα τενίστα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο απ’ ότι έχει πετύχει στα τελευταία τουρνουά.

Ο Στέφανος είχε αρκετές ημέρες προετοιμασίας μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στη Βιέννη και όπως είχε τονίσει, θέλει να κλείσει με μεγάλες πορείες την σεζόν, σε Παρίσι και Τορίνο.

Στο σημερινό ματς (θα αρχίσει το νωρίτερο στις 16:00 με μετάδοση από την Cosmote Sport 6) ο Αυστραλός αντίπαλός του θα βρεθεί για πρώτη φορά στον δρόμο του. Το παράδοξο με τους δύο «μονομάχους» είναι ότι έχουν υπάρξει συμπαίκτες στο διπλό, αλλά ποτέ αντίπαλοι.

Το 2017 είχαν παίξει μαζί διπλό στη Γενεύη, αλλά ηττήθηκαν στον πρώτο γύρο από τους Καστίγιο και Τζεμπάβι. Τότε ο Τσιτσιπάς ήταν 19 ετών και ο Αυστραλός 18 ετών. Αυτή τη στιγμή ο Ποπίριν βρίσκεται στο Νο71 της παγκόσμιας κατάταξης και μέσα στο 2021 κατάφερε να κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο που έχει στην ΑΤΡ Tour, αυτόν στη Σιγκαπούρη.

Η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του ως τώρα ήταν επί του Ντομινίκ Τιμ που ήταν στο Νο8 όταν τον κέρδισε, στον δεύτερο γύρο του Australian Open.

Στα juniors είχε φτάσει στο Νο2 και είχε κάνει 17 σερί νίκες το 2017, φτάνοντας στην κατάκτηση του Roland Garros στην κατηγορία του.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Εκτός του Τσιτσιπά, το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου περιλαμβάνει αρκετές ενδιαφέρουσες μονομαχίες, με τα μάτια να στρέφονται σε Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ, αλλά και στην 5αδα που δίνει μάχη για τα τελευταία δύο εισιτήρια για το ATP Finals.

Ο Ζβέρεφ μετά τον τίτλο στη Βιέννη, αντιμετωπίζει τον Λάζοβιτς σε ένα ματς που θα αρχίσει το νωρίτερο στις 20:30 ώρα Ελλάδος, ενώ μετά από αυτό θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Μεντβέντεφ με τον Ιβάσκα.

Πρώτος θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι ο Φελίξ Ογκέρ Αλιασίμ την προσπάθειά του να μείνει ζωντανός στο κυνήγι για το Τορίνο, με αντίπαλο τον Ντόμινικ Κέπφερ. Οι πιθανότητες να πάει Τορίνο είναι ελάχιστες καθώς θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον ως τα ημιτελικά και να τα πάνε…. καταστροφικά οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές.

Προβάδισμα στην κούρσα του ATP Finals έχουν οι Ρουντ και Σίνερ, με τον Ρουντ να έχει παίξει χθες το ματς για τον δεύτερο γύρο και να έχει ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο του Μπούμπλικ με 2-0 σετ (6-4. 6-0). Εχει το πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του, με τον Σίνερ, που είναι σε απόσταση αναπνοής, να αντιμετωπίζει τον Κάρλος Αλκαράθ στο ίσως πιο δυνατό ζευγάρι της ημέρας.

Ο Κάμερον Νόρι έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στον Αμερικανό Οπέλκα με το φαρμακερό σερβίς, ενώ ο Ουμπέρ Χουρκάτζ θα παίξει με τον επίσης Αμερικανό Τόμι Πολ.

Πηγή:www.gazzetta.gr