ΠΑΤΡΑ: Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στην Praktiker – «Μα παρθεί πίσω απόλυση»

Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας στηρίζει την κινητοποίηση Απεργία των εργαζομένων στην Praktiker Hellas στις 6 Νοέμβρη. Βρίσκεται στο πλευρο των συναδέλφων της επιχείρησης Praktiker που διεκδικούν υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, συγκροτημένα μέσα από το σωματείο τους. Παράλληλα απαιτούν να παρθεί πίσω η απόλυση του γενικού γραμματέα της τριμερούς επιτροπής στο κατάστημα Λάρισας και να σταματήσει κάθε μεθόδευση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το τελευταίο διάστημα, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε αλλαγές στις ατομικές συμβάσεις εργαζομένων της επιχείρησης. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου εργαζόμενου προχώρησε καταχρηστικά και μονομερώς, χωρίς τη συγκατάθεσή του, σε τροποποίηση της σύμβασης και την αλλαγή της ειδικότητάς του από «πωλητή – χειριστή κλαρκ» σε «πωλητή».

Αυτό πρακτικά σήμαινε την απένταξη από τα ΒΑΕ, όπως προβλεπόταν από την αρχική εργασιακή του σχέση. Οταν ο εργαζόμενος αντέδρασε, η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση και παρόλο που η Επιθεώρηση Εργασίας την έκρινε παράνομη, δεν την ανακαλεί.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση Praktiker να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 6 Νοέμβρη που προκήρυξε το πανελλαδικό επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στην Praktiker. Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας στα σχέδια της εργοδοσίας που έχει εξαπολύσει άγρια επίθεση στα δικαιώματά μας.

Το κλαδικό μας σωματείο καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, 11:00 το πρωί έξω από το κατάστημα της Praktiker στην Πάτρα.
Δεν θα περάσει η τρομοκρατία!