ΠΑΤΡΑ: Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την εργοδοσία της Unisol – Καλεί σε συλλαλητήριο σήμερα

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την εργοδοσία της Unisol στην Πάτρα στην οποία χθες  είχαμε σοβαρό εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα ένας εργάτης να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο. Σαν να μην έφτανε αυτό η επιχείρηση συνέχισε να λειτουργεί κανονικά και μετά το ατύχημα σαν να μην συμβαίνει τίποτα, αποδεικνύοντας ότι τα κέρδη της είναι πάνω απ’ όλα. Είναι η ίδια γραμμή και κατεύθυνση όπως αυτής της COSCO, που θέλει εργάτες σακατεμένους, να συνθλίβονται γι’ αυτό το σκοπό.
Η Unisol είναι η ίδια εταιρεία που απέλυσε συνδικαλιστή, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, πριν 2 χρόνια γιατί διεκδικούσε μέτρα προστασίας και πάλευε για να μην περάσουν αντιδραστικά νομοσχέδια ενάντια στην εργατική τάξη.
Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μαζί με συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον χώρο του ατυχήματος απαιτώντας να ξεκαθαριστούν τώρα οι αιτίες του ατυχήματος, και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες.
Με την άμεση παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου, απαιτήθηκε αμέσως να βρεθεί πραγματογνώμονας στο χώρο, ο οποίος μετά από τον πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησε, είπε πως καμιά παρέμβαση δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο, εάν δεν ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ελέγχου για τις συνθήκες που συνέβη το ατύχημα.
Με βάση και τις συγκεκριμένες εξελίξεις, το Εργατικό Κέντρο με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργάτες της επιχείρησης, προκηρύσσει την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αύριο Τετάρτη 3 Νοέμβρη και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν, μέχρι να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας τους.
Επίσης καλεί σε συλλαλητήριο σήμερα Τετάρτη στις 6:30μμ στο ΕΚ Πάτρας, όλη την εργατική τάξη της πόλης.
Δεν θα επιτρέψουμε να σακατεύονται κάθε λίγο και λιγάκι οι εργάτες.
Απαιτούμε να ενταθούν οι έλεγχοι σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σύγχρονα κάτεργα που έχουν διαμορφωθεί.
Καλούμε την εργατική τάξη της πόλης μας να είναι σε επαγρύπνηση.
Να οργανωθεί στα σωματεία της και να απαιτήσει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Το εργατικό κέντρο Πάτρας εύχεται ταχεία ανάρρωση στον εργαζόμενο και θα είναι δίπλα του.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ UNISOL
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6:30ΜΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ