ΑΧΑΪΑ: Το ΚΚΕ καταγγέλλει απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών από Φροντιστήριο – Ως «απαράδεκτες και άδικες»

Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες και άδικες απολύσεις δύο ιδιωτικών εκπαιδευτικών από το φροντιστήριο “Κορυφή”. Πρόκειται για εργαζομένους με 10 και 6 χρόνια αντίστοιχα απασχόλησης στο συγκεκριμένο φροντιστήριο χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε παρατήρηση για την ποιότητα της δουλειάς τους. Οι απολύσεις μάλιστα προέκυψαν σύμφωνα με τον εργοδότη λόγω “ιδεολογικών και οικονομικών διαφορών” με τους εργαζόμενους που διεκδικούσαν τα αυτονόητα.
Οι παραπάνω απολύσεις είναι απλά ένα δείγμα της πάγιας τακτικής στην ιδιωτική εκπαίδευση όπου οι εργαζόμενοι γίνονται θύματα των αντεργατικών νόμων που έχουν διαχρονικά ψηφιστεί με τις υπογραφές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α., με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να δουλεύουν με ολιγόμηνες ατομικές συμβάσεις χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση στα σωματεία τους, συνολικά το λαό της Πάτρας σε επαγρύπνηση απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών και διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον κλάδο. Όλοι οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση με σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα. Κανένας με το άγχος της ανεργίας, των συμβάσεων λάστιχο, της διαρκούς κινητικότητας.

ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ