ΠΑΤΡΑ: Ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Δυναμώνουμε γελώντας» 

Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κοιν.Σ.Επ. Greek National Challenge – G.N.C., διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Δυναμώνουμε γελώντας» με χορηγούς την εφημερίδα Πελοπόννησος και την εταιρεία Interamerican.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, ώρα 10:00 π.μ. στον εξωτερικό χώρο των σύγχρονων εγκαταστάσεων Προμηθέα Πατρών – Promitheas Park με πρωτότυπες δράσεις για μικρούς και μεγάλους με παρότρυνση την αγάπη για τη φύση, τον αθλητισμό και το γέλιο στη ζωή μας. Συγκεκριμένα η εκδήλωση περιλαμβάνει:

1 – Ψάχνοντας τον θησαυρό στις ελιές «Ας γελιάσουμε»
Αφορά τη διοργάνωση ενός παιχνιδιού κρυμμένου θησαυρού, συνδυάζοντας τη μάθηση με το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών που θα συμμετέχουν στη δράση. Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν σε κλειστά κουτάκια γνωμικά και παροιμίες που σχετίζονται με την ελιά ή το γέλιο και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν πάνω ή κοντά στα δέντρα ελιάς που υπάρχουν στο χώρο. Στη συνέχεια, οι ομάδες θα αναζητήσουν τα κρυμμένα μηνύματα και στο τέλος όλες μαζί θα διαβάσουν τα μηνύματα και θα προσπαθήσουν να τα ερμηνεύσουν.

2 – Γιόγκα γέλιου για μικρούς και μεγάλους 
Θα διοργανωθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γιόγκα γέλιου, στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά. Το συγκεκριμένο είδος γιόγκα αποτελεί πρωτοποριακή τεχνική, προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση, η οποία συνδυάζει ασκήσεις γέλιου, αναπνευστικές τεχνικές ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα και τραγούδι. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία των συμμετεχόντων.

3 – «Χαρούμενες» συμβουλές για τον αθλητισμό
Οι συμμετέχοντες της δράσης θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με ενδιαφέρον περιεχόμενο και σύντομες συμβουλές καθημερινότητας που σχετίζονται με το γέλιο, τον αθλητισμό και την υγεία.