ΦΩΤΟ: Καθάρισε…σε ένα ημίχρονο η Παναχαϊκή

Για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, η Παναχαϊκή επικράτησε με 3-1 του ΠΑΟ Βάρδας στην Αγυιά. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν στο 3’ και στο 25’ ο Καρακλάιτς,  το 2-0 είχε κάνει στο 5’ ο Μπουρλάκης, ενώ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε το γκολ ο Λαθύρης στο 88’.  Έτσι η Παναχαϊκή πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, δείχνοντας έτσι ότι έπειτα από το παιχνίδι του κυπέλλου με τον Παναιτωλικό χτίζει ψυχολογία, δείχνοντας έτσι αυτά τα σημάδια σήμερα με αντίπαλο τον ΠΑΟ Βάρδας.

Η Παναχαϊκή έκανε την καλύτερη αρχή στο πρώτο ημίχρονο, καθώς με «γκολ από τα αποδυτήρια» έκανε το 1-0, όταν στο 3’ ο Καρακλάιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσεκούρα. Μάλιστα πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ήρθε και το 2-0, όταν ο Μπουρλάκης έκανε το σουτ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να αντιδράσει, και έτσι στο 5’ μόλις έγραψε το 2-0. Στο 7’ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία για την Βάρδα, όταν ο Μπίσα προσπάθησε από μακρινή απόσταση να κρεμάσει τον Αθανασόπουλο, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.  Στο 25’ όμως η Παναχαϊκή διεύρυνε ακόμη περισσότερο το σκορ, όταν ο Κόκας έκλεψε αρχικά την μπάλα και την έσπασε στον Καρακλάιτς, με τον τελευταίο με έναν κεραυνό να κάνει το 3-0, και να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι στο 37’ είχαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ, όμως το εξαιρετικό φάουλ που εκτέλεσε ο Πλαστουργός δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε σε αυτή την φάση τον Αθανασόπουλο, με τον πορτιέρο των «κοκκινόμαυρων» να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, θέλοντας αρχικά να βρούν κάποιο γκολ έτσι ώστε να μειώσουν. Μάλιστα μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, απείλησαν δύο φορές πρώτα στο 46’ και έπειτα στο 49’ με τον Μπίσα, όμως και τις δύο φορές ο Αθανασόπουλος είχε την «απάντηση» και μπλόκαρε την μπάλα. Έπειτα η Παναχαϊκή απάντησε με δύο φάσεις, πρώτα στο 57’ με τον Καρακλάιτς να ψάχνει το χατ τρικ, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε για λίγο άουτ, και στο 60’ όταν ο Τεγούσης έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Τσεκούρας ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε σταθερά. Στο 82’ η Παναχαϊκή βρέθηκε κοντά στο να κάνει τέσσερα τα τέρματα της, όμως η κεφαλιά του Γούλα, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Στεργίδη, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ το «ριμπάουντ» το πήρε ο Κόκας, που από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 88’ όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν εν τέλει το σκορ, όταν ο Λαθύρης έκανε πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια, έκανε και το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 3-1.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Ζέλικο Κάλαϊτζιτς):

Αθανασόπουλος, Λιποράσε, Σελινιωτάκης, Σμίλτος, Μπελεζάκης,Τεγούσης (63’ Κωνσταντακόπουλος), Κόκας, Καρακλάιτς (73’ Λούσκος), Χαντί (73’ Γούλας), Μπουρλάκης (63’ Στεργίδης), Κυβελίδης (83’ Κατσής)

Η αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟ Βάρδας (Χρήστος Παρασκευόπουλος):

Τσεκούρας, Νικολακόπουλος, Βασιλόπουλος, Σακελλαρόπουλος, Παπασπηλιόπουλος, Λιόσης, Λαθύρης, Φερεκίδης (75’ Θωμάς), Πυρρής (70’ Πλαστουργός), Πλαστουργός (62’ Τσιρίκος), Μπίσα (62’ Θεοδωρόπουλος)

Διαιτητής της αναμέτρησης: Κ. Τσοπλάκος (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Χρ. Τάκος (Αιτ/νίας) και Γρ. Κέφης (Πρέβεζας)

4ος Κουφογιάννης (Φωκίδας)

 

Του Περικλή Παπαρίζου