Το ντέρμπι Απόλλωνας – Προμηθέας είναι το talk of the town στην Πάτρα

Το πρώτο ντέρμπι της Πάτρας στη Stoiximan Basket League είναι γεγονός. Απόλλωνας και Προμηθέας (17:00, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24) διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα ματς που η νίκη είναι ο διακαής πόθος και για τις δύο ομάδες.

Για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2016/17, Απόλλωνας και Προμηθέας διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ντέρμπι της Πάτρας (17:00, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24) σε ένα ματς για το οποίο ζει και αναπνέει ολόκληρη η αχαϊκή πρωτεύουσα. Πρόκειται για το πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι στη σεζόν στη Stoiximan Basket League το οποίο όποιος το κατακτήσει θα έχει πάρει εκτός από βαθμούς και μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Τελευταία φορά που οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν τη σεζόν 2016/17 όταν ο Προμηθέας είχε πάρει και τις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις τόσο στην έδρα του όσο και στην έδρα του Απόλλωνα. Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει, ο Απόλλωνας έχει μπει πολύ φορτσάτος στο πρωτάθλημα και ο Προμηθέας σε καμία περίπτωση δεν θα έχει εύκολο έργο.

Έως τώρα στη σεζόν ο Απόλλωνας είναι αήττητος μέσα στην έδρα του και θέλει να κρατήσει απόρθητο το κάστρο του την ώρα που ο Προμηθέας μετά από την ήττα του στο ΣΕΦ μετράει μόνο νίκες. Συμπωματικά το τελευταίο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα στην κορυφαία κατηγορία ήταν όπως τότε έτσι και τώρα την 5η αγωνιστική.