(HXHTIKO)-ΑΧΑΪΑ: Τι σημαίνει το «κοκκίνισμα» του νομού για την πανδημία – Ο Γιάννης Καρβέλης στον ΣΚΑΙ 89,4

Πάνω  από 100 παραμένουν τα κρούσματα στην Αχαΐα, γεγονός που επέβαλε το κοκκίνισμα του νομού.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠε Γ. Καρβέλης δήλωσε στην εκπομπή του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου και τον ΣΚΑΙ 8,4 ότι ήταν αναμενόμενο να βαφτεί κόκκινος ο νομός από τη στιγμή που τα κρούσματα παραμένουν άνω των 100.
Το κόκκινο για τον νομό δεν μεταφράζεται, στην παρούσα φάση, με επιβολή επιπλέον μέτρων. «Η κεντρική θέση της κυβέρνησης είναι να μην πάμε πάλι σε καθολικό λοκντάουν. Επί μέρους τοπικά μέτρα όπου χρειαστεί θα ληφθούν. Από εκεί και πέρα, όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά των συμπολιτών μας και βεβαίως από την προώθηση της εμβολιαστικής διαδικασίας».  Ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει τις νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας, οι οποίες παραμένουν σταθερά χαμηλές και ελεγχόμενες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας το 95% των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας είναι ανεμβολίαστοι και ηλικίας 67-70 ετών.
Χθες  στην περιοχή  ήταν 101 νέα κρούσματα ενώ στα 297 δείγματα που ελήφθησαν στο Επιμελητήριο τα 15 διαγνώστηκαν θετικά.
Σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες στον «Αγιο Ανδρέα», νοσηλεύονταν χθες 30 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και δύο στη ΜΕΘ. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν χθες 28 ασθενείς στις Κλινικές, δύο παιδάκια στην Παιδιατρική Κλινική και 8 στη ΜΕΘ.

Ακούστε το ηχητικό: