Η συγκινητική στιγμή που οι αλεξιπτωτιστές παρέδωσαν τη γαλανόλευκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη που έγινε άλμα αλεξιπτωτιστών. «Το έπος του ’40 μας θυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή και συγκινητική πτώση αλεξιπτωτιστών ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, για την 28η Οκτωβρίου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν εντυπωσιακή πτώση και  παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι δύο αλεξιπτωτιστές προσγειωθήκαν επιτυχώς στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, λίγα μέτρα μακριά από την εξέδρα όπου βρισκόταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου και έτεροι επίσημοι.

Οι δύο αλεξιπτωτιστές που έπεσαν είναι ο  Υπολοχαγός Κωνσταντίνος Πίστας και ο Αρχιλοχίας Γεώργιος Κουτσογιάννης.

Προκειμένου να προσγειωθούν στο σωστό σημείο, έκαναν απότομους ελιγμούς ενώ από το πόδι του λοχαγού Πίστα ήταν κρεμασμένη και ανέμιζε η γαλανόλευκη.

Ο κόσμος κοιτάζοντάς τους ξέσπασε σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

Αφού προσγειώθηκαν έβγαλαν τα αλεξίπτωτα, δίπλωσαν τη σημαία και στη συνέχεια την παρέδωσαν στην κα Σακελλαροπούλου

Ο λοχαγός Κ. Πίστας δήλωσε: «Καταρχάς θα ήθελα να πω χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι για τη σημερινή μέρα. Το άλμα που κάναμε σήμερα γίνεται για πρώτη φορά. Νιώθουμε περηφάνια και μεγάλη τιμή να συμμετέχουμε στη μεγάλη παρέλαση της Θεσσαλονίκης, σε μια επέτειο όπως είναι η σημερινή. Χρόνια πολλά σε όλους το κεφάλι ψηλά»

Mε τη σειρά του ο αρχιλοχίας Κουτσογιάννης ευχήθηκε: «Είναι μεγάλη μας τιμή γι` αυτό που έγινε σήμερα, όπως είπε και ο συνάδελφος για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας . Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Ελλάδα».

«Η επέτειος του “ΟΧΙ” είναι μια μέρα τιμής και υπερηφάνειας για το έθνος μας. Μια ένδοξη στιγμή της ιστορίας μας, όταν οι Ελληνες αρνήθηκαν να παραδοθούν, αντιτάχθηκαν ηρωικά στη φασιστική εισβολή και κατανίκησαν έναν υπέρτερο εχθρό. Το έπος του ’40 μάς υπενθυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι. Είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη μας στις ένοπλες δυνάμεις που εγγυώνται την ασφάλειά μας και προασπίζονται την πατρίδα απέναντι σε κάθε απειλή. Από το υψηλό φρόνημα και την ετοιμότητά τους αντλούμε παράδειγμα ευθύνης και ομοψυχίας» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

πηγή: klik.gr