(Βίντεο-Φωτο)-Επεισόδια με Ρομά στα Αη Βασιλιώτικα Αγρινίου- Νεαροί έκαψαν κάδους


Ένταση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή των Αη Βασιλιώτικων του δήμου Αγρινίου, όπου κατοικεί μεγάλος αριθμός οικογενειών ρομά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεαροί ρομά, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του οικισμού, και έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα, ενώ καίγεται και ένας κάδος απορριμμάτων.

Η διαμαρτυρίες τους αυτές σχετίζονται με το αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα με τον νεκρό 20χρονο, που έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Απέναντι από τους συγκεντρωμένους ρομά, έχουν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις που παρακολουθούν τις κινήσεις τους με διακριτικότητα. Στο σημείο, στην οδό Αιγαίου έσπευσε και όχημα της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.

Φθορές από πέτρες έχουν προκληθεί στο 13ο Δημοτικό Σχολείο. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ η κατάσταση έγινε ακόμη πιο έκρυθμη, αφού οι ρομά, άρχισαν να πετούν πέτρες σε όποιον επιχειρούσε να πλησιάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 20 άτομα είμαι συγκεντρωμένα και καίνε κάδους και σε δεύτερο σημείο, πλησίον των Εργατικών Κατοικιών Δοκιμίου.

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ