(LIVE)-ΑΘΗΝΑ: Εθνικό πένθος στη χώρα για τον θάνατο Γεννηματά – Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα στη Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία

Το «ύστατο χαίρε» απευθύνουν στη Φώφη Γεννηματά οικογένεια, φίλοι, ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς και απλοί πολίτες που θα συνοδεύσουν τη σπουδαία και γενναία αυτή γυναίκα στο τελευταίο της ταξίδι.

Η σορός της εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μέλη της κυβέρνησης, και σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης λίγο μετά τις 8:00. Το φέρετρό της ήταν καλυμμένο με τρεις σημαίες: την ελληνική, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Με ένα λουλούδι στο χέρι και με δάκρυα στα μάτια, απλοί πολίτες, ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου σπεύδουν στη Μητρόπολη για το τελευταίο «αντίο».

Δείτε live όλες τις εξελίξεις