Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Το ύστατο χαίρε στη σπουδαία γυναίκα και πολιτικό

Το «ύστατο χαίρε» στη σπουδαία γυναίκα και πολιτικό, Φώφη Γεννηματά, είπαν χιλιάδες κόσμου που τη συνόδευσαν μέχρι το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, όπου ετάφη πριν από λίγο.

Οικογένεια, φίλοι, πολιτικοί της σύμμαχοι και αντίπαλοι, αλλά και απλοί πολίτες σε κλίμα βαθιάς οδύνης συνόδευσαν την πομπή από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου τελέστηκε η εξώδιος ακολουθία, στο κοιμητήριο, περνώντας πρώτα έξω από τη Βουλή, όπου η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ, έδωσε τις πολιτικές της μάχες πάντα με σεβασμό απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους.

Υπό τους ήχους του Εθνικού Ύμνου και με πλήθος κόσμου να φωνάζει «Αθάνατη» και «Σε αγαπάμε», η Φώφη Γεννηματά οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία.

Συντετριμμένοι οι δικοί της άνθρωποι, τα παιδιά της, ο συζυγός της, η αδερφή της, η πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αποχαιρέτησαν αφήνοντας ένα τριαντάφυλλο στον τάφο της.

 

 

Ολιγόλεπτη στάση στη Λεωφ. Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πραγματοποίησε η νεκρώσιμη πομπή της Φώφης Γεννηματά.

Χιλιάδες άνθρωποι φωνάζοντας “Αθάνατη” τη συνόδευσαν προς την τελευταία της κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο.