ΦΩΤΟ: Κατέθεσε ψυχή… αλλά ηττήθηκε η Παναχαϊκή

Για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, η Παναχαϊκή ηττήθηκε με 1-2 από τον Παναιτωλικό στην Αγυιά. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν στο 48’ ο Παπαχρονόπουλος, ο οποίος τραυματίστηκε στην φάση του γκολ, ενώ για τον Παναιτωλικό σκόρερ ήταν ο στο 20’ ο Καρέλης και στο 74’ ο Βέργος. Πλέον η Παναχαϊκή αφήνει πίσω τον θεσμό του κυπέλλου και επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα. Μια Παναχαϊκή όμως που παρόλα αυτά κατέθεσε ψυχή στο παιχνίδι, όμως δεν τα κατάφερε να κάνει ακόμη μια υπέρβαση και έτσι έμεινε εκτός από το κύπελλο.

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες έκαναν ένα αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Όμως στο 20’ ο Παναιτωλικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Καρέλης εκμεταλλεύτηκε την κάθετη μπαλιά του Κορνέλιους, τσίμπησε την μπάλα προλαβαίνοντας τον Αθανασόπουλο, κάνοντας το 1-0. Μάλιστα στο 30’ παραλίγο να γίνει και το 2-0 για τους φιλοξενούμενους, όμως ο Αθανασόπουλος βγήκε έγκαιρα και μάζεψε την μπάλα. Από εκεί και έπειτα έλειψαν οι φάσεις, αλλά το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό και από τις δύο ομάδες, χωρίς όμως ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κοκκινόμαυροι» μπήκαν με γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς στο 48’ ο Καρακλάιτς έδωσε πολύ όμορφη ασίστ στον Παπαχρονόπουλο αυτός ισοφάρισε σε 1-1, όμως χτύπησε άσχημα στην φάση του γκολ και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Μετά το γκολ η Παναχαϊκή ανέβασε ακόμη περισσότερο ρυθμό, δείχνοντας έτσι από το πόσο ήθελε να συνεχίσει αυτή την εξαιρετική πορεία που είχε ως τώρα στο κύπελλο. Στο 73’ παρόλα αυτά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που απείλησε, όταν σε μια φάση διαρκείας ο Καρέλης έπαιξε με πλάτη την άμυνα της Παναχαϊκής, κατάφερε να κάνει το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ από την εστία του Αθανασοπούλου. Όμως στο 74’ ο Βέργος με μια πολύ όμορφη προσωπική ενέργεια έκανε το σουτ κάνοντας το 1-2, με τον γκολκίπερ των «κοκκινόμαυρων» να μην μπορεί να αντιδράσει. Η Παναχαϊκή παρόλα αυτά δεν έριξε ρυθμό και προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης για ακόμη μια φορά, όμως δεν τα κατάφερε.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Ζέλικο Κάλαϊτζιτς):
Αθανασόπουλος, Μπελεζάκης, Στασινόπουλος (80’ Πολίτης), Σμίλτος, Σελινιωτάκης, Τεγούσης, Παπαχρονόπουλος (51’ Κωνσταντακόπουλος), Καρακλάιτς, Αλεξόπουλος, Χαντί (79’ Κυβελίδης), Στεργίδης (73’ Μπουρλάκης)

Η αρχική ενδεκάδα του Παναιτωλικού (Γιάννης Αναστασίου):
Ροντρίγκεζ, Μπελεβώνης (70’ Βέργος), Μπακαδήμας (59’ Βργκοτς) (69’ Μάλης), Τσιγγαράς, (90’ Μπελεβώνης), Αποστολάκης (59’ Λούι), Μορσάι, Φλόρες, Κορνέλιους, Αντούνες, Φονσέκα.
1ος Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Κωνσταντόπουλος Π. (Δυτ. Αττικής) και Τριανταφύλλου Ν. (Δυτ. Αττικής)
4ος Ρηγόπουλος Γρ. (Ηλείας)

Του Περικλή Παπαρίζου