(BINTEO-ΦΩΤΟ) ΑΘΗΝΑ: «Αθάνατη» – Η Ελλάδα αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η οικογένεια, οι σύντροφοι, οι φίλοι και απλός κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα, λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη ΓεννηματάΗ κηδεία της γίνεται με τιμές εν ενεργεία υπουργού, ενώ οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες, καθώς κυρήχθηκε εθνικό πένθος.  Πλήθος κόσμου βρίσκεται εκεί, θέλοντας να απευθύνει το δικό του ύστατο χαίρε, φωνάζοντας «Αθάνατη».

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.  Φανερά συντετριμμένοι, ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης και τα τρία της παιδιά που μαζί με τους άλλους συγγενείς αποχαιρέτησαν τον δικό τους άνθρωπο.

Παρόντες στο τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Στην Μητρόπολη βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ένα λευκό τριαντάφυλλο, που το άφησε πάνω στο φέρετρο ενώ στη συνέχεια συλλυπήθηκε την οικογένειά της. Νωρίτερα έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης με ένα λευκό τριαντάφυλλο, με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κούτσούμπας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

papandrou_feretro
Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου
DSC_0917
DSC_0924
Το ΚΙΝΑΛ στη Μητρόπολη
Το ΚΙΝΑΛ στη Μητρόπολη

 


Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα και λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, το φέρετρο μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, με κόσμο να πετά λουλούδια.

Πολιτικοί  έφταναν σταδιακά για να συλλυπηθούν την οικογένειά της.

Ανάμεσά τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Παρόντες και πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Κώστας Σημίτης, με τη σύζυγό του Δάφνη ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο υποδέχθηκαν με χειροκρότημα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσήλθε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ παρόντες είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.  Εκεί βρέθηκαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Κώστας Γείτονας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

oikogeneia__1_
oikogeneia__2_
oikogeneia__3_

 

5411486__1_
5411487
5411494

 

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε και η Ντόρα Μπακογιάννη, υποβασταζόμενη από τον γιο της Κώστα και την κόρη της Αλεξία. Η Ντόρα Μπακογιάννη συγκίνησε τις προηγούμενες ημέρες, όταν ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο. Ο κόσμος την υποδέχθηκε με χειροκροτήματα. Μόλις μπήκε στην εκκλησία, φανερά συγκλονισμένη έσπευσε στους συγγενείς της Φώφης για να τους συλλυπηθεί, έχοντας μια αγκαλιά για τον άντρα και τα παιδιά της.

dora_fofi

 

Στην κηδεία βρίσκονται επίσης ο πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Γιώργης Βαρδινογιάννης, η Γιάννα Αγγελοπούλου. «Αγωνίστηκε πάρα πολύ σκληρά» ήταν τα λόγια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

IMG_2191
IMG_2185
IMG_2186
IMG_2188
5411511
5411507
5411503

 

DSC_4172-01

 

arxigoi__1_
arxigoi__2_
DSC_4168-01
DSC_4119
DSC_4112
DSC_4115
DSC_4156
DSC_4127