ΠΑΤΡΑ: Μαίνονται οι κινητοποιήσεις μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών – Ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια – Κάνει πίσω το υπουργείο; ι

Στη δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων βρίσκονται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε γυμνάσια και λύκεια της περιοχής.
Σήμερα στις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου πραγματοποιούν διαμαρτυρία γονείς και μαθητές και ακολούθως στις 12 θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το απόγευμα στις 6.30 διοργανώνεται συλλαλητήριο από την Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.
Σε πρώτο πλάνο των κινητοποιήσεων η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων. «Είναι εντελώς απαράδεκτο οι συγχωνεύσεις να εφαρμόζονται σε Ειδικά Σχολεία και να οδηγούν ακόμα και σε μετακινήσεις μαθητών που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής φροντίδας. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι συγχωνεύσεις που έχουν ανακοινωθεί και όποιες ακολουθήσουν δεν γίνονται αποδεκτές από καμία σχολική κοινότητα. Είμαστε στο πλευρό των μαθητών που αγωνίζονται για την ανατροπή της ακραίας υποβάθμισης των μορφωτικών τους δικαιωμάτων» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Τίμος Πατρινός και η γγ Δώρα Κουβελιώτη.
Καλούν την κυβέρνηση και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
να αποσύρουν τις αποφάσεις για κάθε συγχώνευση. «Να φροντίσουν άμεσα για τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών για την πλήρη κάλυψη των κενών. Να φροντίσουν για την αραίωση των μαθητικών τμημάτων και όχι για την σύμπτυξή τους, για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και όχι για την υποβάθμιση της, για τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών και όχι για την επιδείνωσή τους».
Η Ενωση Γονέων ζητάει:
 Να αποσυρθούν τώρα όλες οι συγχωνεύσεις/καταργήσεις τμημάτων
 15 μαθητές ανά τμήμα με πλήρη κάλυψη των διδακτικών αναγκών.
 Βελτίωση των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών όρων σε κάθε σχολείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας έχει πάρει απόφαση να παγώσει προς το παρόν την απόφασή του για συγχωνεύσεις τμημάτων.
Ωστόσο μέχρι χθες δεν είχε σταλεί κανένα σχετικό έγγραφο προς τις τοπικές αρμόδιες αρχές.

Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε πως το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών μoνάδων θα αποτελέσει θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.