ΠΑΤΡΑ: Η επετειακή παράσταση στο Περί Σκιών από τον Χρήστο Πατρινό

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Την επετειακή παράσταση «1940 ο βομβαρδισμός της Πάτρας» θα παρουσιάσει στο κοινό ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός στο Περί Σκιών στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.
Μια παράσταση για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πόλη, τους βομβαρδισμούς των Ιταλών, τη δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων και τον ξεσηκωμό των Πατρινών τις πρώτες ώρες του πολέμου.
Όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών συμμετέχουν στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1940. Μια παράσταση με το τελεσίγραφο του Ιταλού πρέσβη στον Μεταξά και το ιστορικό ΟΧΙ, το έκτακτο ανακοινωθέν, με αναφορές στο πολεμικό καταφύγιο στα Ψηλαλώνια, το βομβαρδισμό της συνοικία του Αγ. Διονυσίου στην Αγγλικανική Εκκλησία και στην Τριών Ναυάρχων. Τα ηχητικά ντοκουμέντα της Εθνικής Επετείου πλαισιώνουν την φωνή του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού. Η συνέχεια επί της σκηνής στο Περί Σκιών.

3 Παραστάσεις
Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στις 5:30 μ.μ.
Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 5:30 μ.μ.
Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 11:30 π.μ. και στις 5:30 μ.μ.
Τηλ. Κρατήσεων θέσεων: 6947938358
Περί Σκιών:  Νόρμαν 20, Αγ. Διονύσιος. Πάτρα
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 6 € (κλήρωση φιγούρες)

Για την ασφαλή διεξαγωγή της παράστασης οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν το σχετικό πιστοποιητικό (εμβολιασμού/νόσησης/rapid-test τελευταίου 48ώρου). Για παιδιά από 12 έως και 17 ετών ισχύει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Τα παιδιά έως 11 ετών θα προσκομίζουν δήλωση self-test τελευταίου 24ώρου.