ΠΑΤΡΑ: Η Κοινο_Τοπία & Πολίτες Εν Δράσει συνεχίζουν την προσπάθεια συγκέντρωσης βοήθειας για τη στήριξη όσων μάχονται για την Πυροπροστασία

 

Συνεχίζεται η προσπάθεια συγκέντρωσης βοήθειας για τη στήριξη όσων μάχονται για την προστασία μας από τις συνέπειες των δασικών και περιαστικών πυρκαγιών που όλο και συχνότερα και με μεγαλύτερη ένταση βιώνουμε.
Η κλιματική κρίση, η άνοδος της θερμοκρασίας, η παρατεταμένη ανομβρία κ.α. καθιστούν το φαινόμενο των τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιών όλο και πιο επικίνδυνο και καταστροφικό για τη ζωή στο 85% του πλανήτη που σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες επηρεάζεται. Κράτη που έχουν υποδομές και έχουν επενδύσει στην πυροπροστασία δε μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα όπως πριν μερικά χρόνια -έστω με δυσκολίες- παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας και των μέσων που ο άνθρωπος έχει στη διάθεσή του.
Μπορούν εν τούτοις να προστατεύσουν ως ένα βαθμό τη ζωή, την περιουσία και το φυσικό πλούτο της χώρας τους αν η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι ενεργοί πολίτες έχουν τα μέσα και ξέρουν ο καθένας τι πρέπει να κάνει για την πρόληψη και προστασία αλλά και για την αντιμετώπιση όταν παραστεί ανάγκη.
Η Κοινο_Τοπία και οι Πολίτες Εν Δράσει εκ του ρόλου τους, της φιλοσοφίας τους και στο μέτρο των δυνατοτήτων τους δεσμεύονται να βοηθήσουν όπου και όσο μπορούν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Λαμβάνοντας υπόψιν τους τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε και στάλθηκε από φορείς και συλλογικότητες στις περιοχές που επλήγησαν, αλλά και την παρέμβαση της πολιτείας με διάφορες πολιτικές ενίσχυσης που κάλυψαν σ’ έναν ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες πήραμε την πρωτοβουλία και προτείναμε στους φίλους και στους υποστηρικτές μας να συμβάλλουν στην ενίσχυση του εξοπλισμού όσων μάχονται στην πρόληψη και στις κατασβέσεις. Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, Εθελοντικές ομάδες πυρασφάλειας όπως των Βραχνεΐκων, η ομάδα <<Αχαιός>> στην Αιγιάλεια κ.α. χρειάζονται εξοπλισμούς και τη συνδρομή και βοήθεια των συνειδητοποιημένων και ενεργών πολιτών.
Η Κοινο_Τοπία δεσμεύεται όπως πάντα, με τα χρήματα που θα συγκεντρώσει να αγοράσει και να προσφέρει τα είδη που θα της υποδειχθούν ως αναγκαία για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προσφέρουν οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν προσερχόμενοι στο στέκι της Κοινο_Τοπίας Καραϊσκάκη 153, ισόγειο, τις μέρες λειτουργίας της γραμματείας Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ τηλ. 2610.622250 ή σε τραπεζικό λογαριασμό σε όποια συστημική τράπεζα θέλουν, αφού προηγηθεί συνεννόηση. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2610.277171 και στο info@koinotopia.gr