Αλεκ Μπάλντουιν – Εξιτήριο για τον σκηνοθέτη της ταινίας μετά τους πυροβολισμούς – Ποιος είναι ο Τζόελ Σόουζα

Εξιτήριο από το νοσοκομείο φέρεται να έλαβε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας «Rust», ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όπου ο Αλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς.

Η δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Independent αποκάλυψε πως ο Τζόελ Σόουζα βγήκε από το νοσοκομείο, όπου είχε διακομιστεί με ελαφριά τραύματα.

Εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες αυτές, καθίσταται σαφές πως ο σκηνοθέτης είναι αδύνατο να εισήχθη σε ΜΕΘ, όπως είχε διαρρεύσει νωρίτερα, και μέσα σε λίγες ώρες να έλαβε εξιτήριο.

Εκπρόσωπος των παραγωγών του «Rust» δήλωσε: «Ολοι οι ηθοποιοί και το συνεργείο είμαστε συντετριμμένοι από τη σημερινή τραγωδία και στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους αγαπημένους της Χαλίνα. Η παραγωγή του φιλμ αναστέλλεται επ’ αόριστον και συνεργαζόμαστε πλήρως με το Αστυνομικό Τμήμα της Σάντα Φε. Θα προσφέρουμε ψυχολογική υποστήριξη σε όποιον συνδέεται με το φιλμ, καθώς προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτό το φρικτό συμβάν».

Oι αρχές ερευνούν πώς είναι δυνατόν να εκπυρσοκρότησε το φαινομενικά άσφαιρο όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός την ώρα που γύριζε μια σκηνή, έχοντας πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και από τον ίδιο τον Μπάλντουιν, ο οποίος εμφανίστηκε συγκλονισμένος.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν πράγματι το όπλο που κρατούσε ο αμερικανός ηθοποιός είχε άσφαιρα, ή αν κάποιος έβαλε μέσα πραγματικές σφαίρες, ή αν το μπαρούτι που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων εκτόξευσε κάποιου είδους θραύσμα.

 

Ποιος είναι ο Τζόελ Σόουζα

Ο 48χρονος Τζόελ Σόουζα έχει γεννηθεί στις 14 Ιουνίου του 1973 στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας. Ζει και δραστηριοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο όπου ζει με την οικογένειά του. Ο σκηνοθέτης είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.

Ο Σόουζα, εκτός από το «Rust», έχει σκηνοθετήσει και υπογράψει το σενάριο στις ταινίες: Hanna’s Gold (2010) με πρωταγωνιστή τον Λουκ Πέρι, Ghost Squad (2015), Christmas Trade (2015) με τον Γουίλιαμ Μπάλντουιν, Break-Night (2017), Crown Vic (2019) στην οποία όπως και στο Rust, έκανε τη συμπαραγωγή με τον Άλεκ Μπάλντουιν.

Η νέα ταινία γουέστερν «Rust» τοποθετείται στην αμερικανική Δύση του 1880.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως, σύμφωνα με το σενάριο του Σόουζα, ο Μπάλντουιν υποδύεται τον παράνομο Harland Rust, o εγγονός του οποίου έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια απαγχονισμό για φόνο εξ αμελείας.

Ο Rust θα βοηθήσει τον 13χρονο εγγονό του να δραπετεύσει από τη φυλακή.