ΑΧΑΪΑ: Ξεσηκωμός σε πολλά σχολεία για τις συγχωνεύσεις Τμημάτων – Καταλήψεις και διαδηλώσεις σε Πάτρα και αλλού

Κορυφώνεται o ξεσηκωμός σε  σχολεία της Αχαΐας για  συγχωνεύσεις  τμημάτων  τους, με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς  σε καθημερινές κινητοποιήσεις κατά του υπουργείου Παιδείας.

Σε κατάληψη του Λυκείου Λουσικών προχώρησαν οι μαθητές του μετά την ανακοίνωση για συγχώνευση τάξεων. «Πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί και να πούμε όχι σε όλο αυτό, τα σχολεία ανήκουν στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς που μάχονται γι’ αυτά και στους γονείς, που στην ουσία τα πληρώνουν» αναφέρουν.

Κλειστό παρέμεινε χθες το 2o Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Αχαΐας. Οι γονείς των μικρών μαθητών πραγματοποίησαν κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τν μετακίνηση της δασκάλας της Α’ δημοτικού σε χωριό. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τη δασκάλα της Β’ δημοτικού κάτι το οποίο δεν βρίσκει σύμφωνους τους γονείς.

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί τα μέλη της, τους συλλόγους γονέων, την Ενωση Γονέων, την Ομοσπονδία Γονέων και τους υπόλοιπους φορείς να δώσουν μαζικό παρών στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το 7ο ΓΕΛ (τέρμα Κορίνθου-Σουνίου 111-115), ώρα 12:30μ.μ..
Σήμερα, αντιπροσωπεία μαθητών του Γυμνασίου Καστριτσίου έχει συνάντηση με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανδρέα Ζέρβα προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους.
Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, συναντήθηκαν χθες στο Δημαρχείο με αντιπροσωπεία μαθητών από το 7ο ΓΕΛ Πάτρας.
Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, συζήτησαν αρκετή ώρα με τους μαθητές, εξέφρασαν τη στήριξή τους και δεσμεύτηκαν ότι θα συζητηθεί άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων. Επίσης αντιπροσωπία της δημοτικής αρχής θα παρευρεθεί σήμερα στην κινητοποίηση που θα γίνει στο 7ο Λύκειο.