ΑΧΑΪΑ: Η κατάσταση στα Νοσοκομεία για νοσούντες από κορονοϊό – Τα κρούσματα και τα ράπινιτ τεστ

Συνολικά στους 63 φτάνουν οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Πάτρας εκ των οποίων οι 13 είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ κορονοϊού, ενώ από τις αρχές καλοκαιριού μέχρι και σήμερα δεν έχουν μείνει κενές οι παιδιατρικές κλίνες κορονοϊού του ΠΓΝΠ, χωρίς όμως οι μικροί ασθενείς να εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία  της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας 23 ασθενείς νοσηλεύονται στις Κλινικές Κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» και τρεις διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Αντίστοιχα στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 24 περιστατικά στις Κλινικές Κορονοϊου, δύο παιδάκια στην Παιδιατρική Κλινική και 10 στη ΜΕΘ.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν χθες ήταν  86 στην Αχαΐα και η
κατανομή των 106 κρουσμάτων  προχθές σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα του  αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος, ήταν: 93 στην Πάτρα, τα 9 στην Κάτω Αχαΐα, τα 3 στην Αιγιάλεια και ένα στον Ερύμανθο.

Σήμερα θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 με 20:30), στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ», του Κέντρου Υγείας Αιγίου (09:00 με 15:00), στην πλατεία Αγίας Σοφίας ( 09:00 με 14:30) και στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας ( 09:00 με 16:00) για το ευρύ κοινό.