ΦΩΤΟ: Μπλάκ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο…και ήττα για τον Προμηθέα

Για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ο Προμηθέας ηττήθηκε με 108-75  από τον Ολυμπιακό στο «ΣΕΦ». Ο Προμηθέας μπορεί να υπέστει βαριά ήττα όπως εξελίχθηκε το ματς, όμως πλέον καλείται να αφήσει πίσω αυτό το παιχνίδι και να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Βαλένθια την Τρίτη 19/10 για την πρεμιέρα του Eurocup.

Στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, θέλοντας να δείξουν εξ αρχής τις προθέσεις τους. Ο Προμηθέας προσπάθησε να παίζει γρήγορα όπως συνηθίζει με τον Λουίς Κασιμίρο στον πάγκο του, όμως οι Πειραιώτες δεν έδωσαν το δικαίωμα για γρήγορες επιθέσεις. Παρόλα αυτά το παιχνίδι είχε αρκετά γρήγορο ρυθμό, και παρότι ο Προμηθέας βρέθηκε πίσω ακόμη και με 9 πόντους, κατάφερε άμεσα να μαζέψει την διαφορά και να μειώσει στους δύο (22-20). Οι γηπεδούχοι πάντως κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με μια διαφορά στους τέσσερις 28-24. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι…και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Προμηθέα, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου. Η διαφορά έφτασε και στους 15 υπέρ του Ολυμπιακού 48-33, όμως σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Λουίς Κασιμίρο ανέβασαν ρυθμό και δεν άφησαν την διαφορά να ανέβει ακόμη περισσότερο. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με την διαφορά να έχει πέσει στους 11 (52-41), με έναν παλιό γνώριμο των γηπεδούχων, τον Δημήτρη Αγραβάνη με φόλοου να ρίχνει την διαφορά στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά, καθώς μέσα σε ένα λεπτό μπήκαν 4/4 καλάθια, δύο για κάθε ομάδα, δείχνοντας έτσι και οι δύο ομάδες διάθεση να παίξουν γρήγορα. Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, και «έπνιξαν» τον Προμηθέα. Μάλιστα η διαφορά έφτασε πολλές φορές στους 20 πόντους υπέρ του Ολυμπιακού, με τον Προμηθέα να μην καταφέρνει να αλλάξει κάτι στο τρίτο δεκάλεπτο (78-59).

Ο Προμηθέας μπήκε στην τελευταία περίοδο θέλοντας να μειώσει την διαφορά, και μάλιστα με ένα σερί 4-0 μείωσε στους 15 (78-63). Όμως ο Ολυμπιακός και πάλι είχε απάντηση, και με ένα δικό του σερί 6-0 έκανε το  (84-63). Από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Προμηθέα, και έτσι το παιχνίδι έγινε πιο ελεύθερο και για τις δύο ομάδες. Μάλιστα το τελικό σκορ ήταν 108-75, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με ευκολία ένα δύσκολο παιχνίδι, τουλάχιστον πριν το τζάμπολ.

Τα δεκάλεπτα: 28-24/ 52-41/ 78-59/ 108-75

Του Περικλή Παπαρίζου