Ο «Μπάλλος» χτύπησε τη Δυτική Ελλάδα- Έντονες βροχοπτώσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Τη Δυτική Ελλάδα χτυπά η κακοκαιρία “Μπάλλος”, όπου στην Πάτρα, την Αιτωλοακαρνανία και την Άρτα έχουν εκδηλωθεί έντονες βροχοπτώσεις.

Στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην περιοχή Κάτω Τραγάνα έχουν καταγραφεί τα πρώτα προβλήματα, καθώς ποτάμια και χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει. Μία πενταμελής οικογένεια είχε εγκλωβιστεί και χρειάστηκε η βοήθεια της πυροσβεστικής για να μταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Η πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός καθώς έχει δεχθεί περισσότερες απο 20 κλήσεις και ήδη έχει αρχίσει ήδη τις πρώτες αντλήσεις υδάτων από σπίτια κι επιχειρήσεις.

Στο Μεσολόγγι χρειάστηκε να παρέμβει η πυροσβεστική προκειμένου να απομακρύνει έναν ηλικιωμένο, ο οποίος δεν κινδύνευε, ωστόσο δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι του.

Στην Ηλεία οι δρόμοι σε πολλές περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια και τα χωράφια σε απέραντες λίμνες. Στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών η κυκλοφορία διεκόπη στον κόμβο Παπακασελά από τα νερά της βροχής, που υπερχείλισαν τα τοπικά κανάλια και ακολούθησαν πορεία προς τη θάλασσα. Αναφορές υπάρχουν για πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους στην Κουρούτα, για πλημμύρες στη Γαστούνη, στην περιοχή των Λεχαινών και την Βάρδα.