Μεταφέρεται για τις 19 Οκτωβρίου η κινητοποίηση των πυρόπληκτων της Ηλείας

Τις επόμενες μέρες και ώρες στο νομό Ηλείας αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Θα μας πουν ότι είναι απρόβλεπτο φαινόμενο αν πλημμυρίσουμε στις περιοχές που καήκαμε τον Αύγουστο; Αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας όπως γνωρίζουμε ότι ο ήλιος βγαίνει κάθε μέρα από την ανατολή και γι’ αυτό από την επόμενη των πυρκαγιών ζητάγαμε άμεσα αντιπλημμυρικά έργα. Όμως έχει φτάσει Οκτώβρης και δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ επί της ουσίας.

Αυτό αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή πυρόπληκτων Ηλείας σε ανακοίνωση της και συνεχίζει ως εξής:

Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι εγκληματούν απέναντι μας και ταυτόχρονα μας εμπαίζουν. Σε συναντήσεις που είχαμε Δευτέρα και Τρίτη μας δήλωναν ότι από την πλευρά τους κάνουν ότι  περνά από το χέρι τους να μην έχουμε καταστροφές από πλημμύρες. Μάλλον εννοούν κάποιες διανοίξεις χειμάρρων και ποταμών που στην ουσία δεν λύνουν δυστυχώς κανένα πρόβλημα. Η οργή και η αγανάκτηση μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αφού γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Κράτους για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή μας.

Την Πέμπτη 14 Οκτώβρη σαν συντονιστική επιτροπή μαζί με άλλους φορείς είχαμε προγραμματίσει κινητοποίηση στο Πύργο. Βλέποντας την κατάσταση και κουβεντιάζοντας στα χωριά με τον κόσμο που θα κατέβει στην κινητοποίηση αποφασίσαμε να μεταθέσουμε την κινητοποίηση για την Τρίτη 19 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στα φανάρια της Αγίου Γεωργίου  και να παραμείνουμε στα χωριά μας για να δώσουμε για ακόμα μια φορά τη μάχη να σώσουμε τα χωριά μας, τις οικογένειες μας, το βιός μας.

Δεν θα γλυτώσουν από εμάς. Όσο δεν παίρνουν μέτρα να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα μας τόσο περισσότερους θα βρίσκουν απέναντι τους.

Όλοι μαζί οργανωμένα δίνουμε τη μάχη στα χωριά μας τις επόμενες μέρες να μην έχουμε καινούριες απώλειες και δυναμικά συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Τρίτης 19 Οκτώβρη.

Καλή δύναμη να έχουμε.