ΑΧΑΪΑ: Ο «Μπάλλος» χορεύει την περιοχή με ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός σε δεκάδες σημεία – Η Περιφέρεια επί ποδός σε ρέματα και ποτάμια

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι από το πρωί επί ποδός  για την έλευση του «Μπάλλου», του νέου κύματος κακοκαιρίας που  πλήττει  και την Αχαΐα, έχοντας από μήνες πριν προχωρήσει στην χαρτογράφηση των «κόκκινων» σημείων με βάσει την επικινδυνότητα και το ιστορικό πλημμυρών, έχει ήδη ολοκληρώσει καθαρισμούς ποταμών, χειμάρρων και ρεμάτων εντός και εκτός οικιστικών περιοχών, για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων. Παρεμβάσεις έχουν γίνει και στις πυρόπληκτες περιοχές της Πάτρας (Ελεκίστρα, Σούλι), της Αιγιάλειας (Ζήρια, Καμάρες, Λόγγος) και του Ερυμάνθου (Δροσιά, Σκιαδά).
Τις επόμενες ώρες, οπότε αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, το βλέμμα είναι στραμμένο σε 11 σημεία, μεταξύ των οποίων Παναγίτσα, Γλαύκος, Διακονιάρης, Μαλαμαμούτης, Μείλιχος, Χάραδρος, Σέλεμνος, Ξυλοκέρα, Ξηρορέμα, Μαλαμαμούτης, Φοίνικας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Πρσοτασίας Αχαΐας  Χαράλαμπος Μπονάνος, περιέγραψε στον ΣΚΑΪ Πάτρας το πώς έχει η κατάσταση με τα επικίνδυνα σημεία.