Στρατιωτικός διοικητής των Κούρδων της Συρίας απαντά στην Τουρκία: “Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι”

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στη βορειοανατολική Συρία κατά μήκος των γραμμών μάχης που χωρίζουν τις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία φατρίες του Συριακού Εθνικού Στρατού μετά την κλιμάκωση των βομβαρδισμών από τις δύο πλευρές.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στις περιοχές γύρω από τις πόλεις Ταλ Ταμίρ, Ναχιάτ Αμπού Ρασέιν, Ζουρκάν στη βόρεια ύπαιθρο της επαρχίας Χασάκα και την πόλη Αΐν Ίσα στη Ράκα.

Ανώτερος στρατιωτικός ηγέτης των SDF προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις θα αποκρούσουν κάθε επιθετικότητα εναντίον των εδαφών και των περιοχών επιρροής τους: “Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε επιθετικότητα από τον τουρκικό στρατό κατοχής ή τους μισθοφόρους τους και έχουμε αρκετή δύναμη και αποφασιστικότητα”, δήλωσε ο Ματάι Χάνα, επίσημος εκπρόσωπος του Συριακού Στρατιωτικού Συμβουλίου, ενός από τους σχηματισμούς των SDF.

“Οι δυνάμεις μας απαντούν στους βομβαρδισμούς πυροβολικού καθώς είναι νόμιμο δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι τουρκικές επιθέσεις στοχοποίησαν χωριά και περιοχές που κατοικούνταν από άοπλους πολίτες, καθώς και σχολεία και καλώδια ηλεκτροδότησης.

“Όλα αυτά στοχεύουν στη δημιουργία χάους και αστάθειας στην περιοχή, προκειμένου να υπονομεύσουν το δημοκρατικό σχέδιο που επιδιώκει να εφαρμόσει η Αυτόνομη Διοίκηση και οι στρατιωτικές της δυνάμεις”, υπογράμμισε ο Χάνα.

Στρατιωτικός αξιωματούχος και κάτοικοι του Ταλ Ταμίρ ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός και οι πιστές σε αυτόν φατρίες της Συρίας εξαπέλυσαν βίαιη επίθεση στα ασσυριακά χωριά Ταλ Τζουμά, Ταλ Σανάν και Ταλ Καϊφτζί, βορειοανατολικά του Ταλ Ταμίρ την Κυριακή.

Ο Αράμ Χάνα, ο επίσημος εκπρόσωπος των SDF, σημείωσε τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας και των χωρών που εμπλέκονται στον πόλεμο στη Συρία έναντι αυτών των επιθέσεων, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι επιδιώκει να δημιουργήσει μια κατάσταση χάους και αστάθειας. “Οι τουρκικές επιθέσεις επηρεάζουν τις προσπάθειές μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και την επιδίωξη ενεργών και αδρανών τρομοκρατικών πυρήνων που προέρχονται από περιοχές που ελέγχονται από τους Τούρκους, οι οποίες έχουν γίνει γόνιμο έδαφος για την εξαγωγή της τρομοκρατίας”, δήλωσε.

Πέτρος Κράνιας