Φρίκη στη Βρετανία: Σκότωσαν τον 6χρονο γιο τους –Τον αποκαλούσαν «παιδί του διαβόλου»

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας ενός 6χρονου αγοριού από τον πατέρα και τη μητριά του στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, σύμφωνα με τις καταθέσεις στο δικαστήριο.

Όπως φάνηκε από τις συνομιλίες του ζευγαριού και τα μηνύματα που έστελναν μεταξύ τους, ο 6χρονος, τον οποίο αποκαλούσαν «παιδί του διαβόλου», αποτελούσε εμπόδιο.

Μια μέρα πριν τη δολοφονία του μικρού Άρθουρ, ο πατέρας του Τόμας Χιούζ ζήτησε από κάποιον να «σκάψει έναν τάφο» για τον μικρό, ενώ η σύντροφός του Έμμα Τάστιν συχνά διαμαρτυρόταν ότι δεν θέλει το αγόρι.

Ο μικρός Άρθουρ είχε προσπαθήσει να μιλήσει σε μέλη της οικογένειας λέγοντας πως «κανείς δεν με αγαπά» και «δεν θα φάω σήμερα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως, το ζευγάρι κακοποιούσε για μήνες τον 6χρονο.

Η Τάστιν φέρεται να δηλητηρίασε τον Άρθουρ στις 15 Ιουνίου πέρυσι στο σπίτι της όπου και κατέρρευσε, ενώ κατέληξε την επόμενη μέρα στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ από σοβαρά «εγκεφαλικά τραύματα».

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο 6χρονος αναγκάστηκε να βρίσκεται επί ώρες στο διάδρομο του σπιτιού, χωρίς τροφή και νερό, ενώ τον είχαν δηλητηριάσει με αλάτι.

Οι ένορκοι αποφάνθηκαν ότι η κακοποίηση «έγινε σκόπιμα για να τρομοκρατήσουν» τον Άρθουρ.

 

Ωστόσο, τόσο ο Χιούζ όσο και η Τάστιν αρνούνται τις κατηγορίες περί δολοφονίας.

Τα στοιχεία που τους «έκαψαν»

Τα μηνύματα που έστελναν οι Χιούζ και Τάστιν μεταξύ τους ήταν αυτά που έδωσαν στο δικαστήριο τις αποδείξεις για την κακοποίηση και την δολοφονία του μικρού Άρθουρ.

Η Τάστιν είχε στείλει ένα μήνυμα διαμαρτυρόμενη για τη συμπεριφορά του μικρού: «Έχει πέσει στο πάτωμα και ουρλιάζει».

Ο Χιούζ απάντησε: «Απλά κλείσε τον κάπου ή κάτι τέτοιο. Δέσε ένα σχοινί γύρω από το στόμα του με μια κάλτσα ή κάτι τέτοιο» και πρόσθεσε «θα τον τελειώσω όταν επιστρέψω».

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η Τάστιν δολοφόνησε τον μικρό και ο Χιούζ «ενθάρρυνε» τη δολοφονία.

Η Τάστιν παραδέχτηκε την ενοχή της για την κατηγορία της παιδικής κακοποίησης, αλλά αρνείται περαιτέρω κατηγορίες.

Ο Χιούζ, από την άλλη, αρνείται όλες τις κατηγορίες. Την πέμπτη μέρα της δίκης, οι εισαγγελείς άκουσαν ηχητικά κλιπ που ηχογράφησε η Τάστιν δύο ημέρες πριν από το θάνατο του Άρθουρ.

Σύμφωνα με τα ηχητικά ο 6χρονος κρατήθηκε στο διάδρομο για σχεδόν 11 ώρες στις 14 Ιουνίου. Στους ένορκους παρουσιάστηκε, επίσης, ένα κλιπ που ο Χιούζ φώναζε στον Άρθουρ από τον καναπέ, πριν αφήσει το πιάτο του με τα φασόλια και ενώ πήγαινε προς τον διάδρομο.

Σε ένα βίντεο 20 λεπτά αργότερα ο Χιούζ φαινόταν να σηκώνει το χέρι του και να απειλεί ότι θα χτυπήσει τον Άρθουρ. Εκείνο το βράδυ, ο Άρθουρ εθεάθη στο σαλόνι να στρώνει στο πάτωμα για να κοιμηθεί.

Σε ένα άλλο μήνυμα η Τάστιν λέει στον Χιούζ: «Να μείνεις εσύ με το παιδί του διαβόλου.»

Παράλληλα, σε μηνύματά της πριν τη δολοφονία του Άρθουρ του είχε πει πως «ένα είναι το πρόβλημα σε αυτό το σπίτι. Ένα άτομο προκαλεί προβλήματα.»

Πηγή: Daily Mail