ΠΑΤΡΑ: Μείωση στο ιικό φορτίο, στα αστικά λύματα της πόλης

 Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/10/21, στην Πάτρα παρατηρήθηκε μείωση (-43%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/09-03/10/21.

Oριακές ή σταθεροποιητικές μεταβολές, σε σχέση με την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021,  παρατηρήθηκαν tην εβδομάδα 4 έως 10 Οκτωβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των επτά από τις οκτώ περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, της Πάτρας,της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές. Τα αποτελέσματα για τα δείγματα της εβδομάδας 4-10 Οκτωβρίου 2021 από το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο θα αναλυθούν με καθυστέρηση και θα ληφθούν υπόψιν στην έκθεση της επόμενης εβδομάδας.