Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Πώς θα γίνει η διεξαγωγή τους

Σύμφωνα με αναγγελλίες της κυβέρνησης, ο τρόπος που θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου θα θυμίζει αρκετά την προ κορωνοϊού εποχή.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων 24ώρων τον ακριβή τρόπο διεξαγωγής των παρελάσεων και τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, με σκοπό να εξασφαλιστεί η εύρυθμη διενέργεια αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών θα διευκρινίζει τον τρόπο διεξαγωγής των παρελάσεων. Σε ό,τι αφορά τη «χωροταξία τους», θα το καθορίσουν οι περιφερειάρχες, βάσει της επιδημιολογικής εικόνας της κάθε περιοχές

«Αυτή τη στιγμή έχουμε άνοιγμα των περισσοτέρων δραστηριοτήτων. Έχουμε καθημερινά συγχρωτισμούς από διαδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα γίνουν οι παρελάσεις» είχε δηλώσει προ ημερών ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως έχει τονίσει ο κ. Βορίδης, «το κυρίαρχο μέτρο θα είναι η ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας».

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, έχει ταχθεί υπέρ της κανονικής διεξαγωγής των παρελάσεων, σε συνέντευξή του.

«Έστω και με αυστηρά μέτρα, οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν, αλλιώς θα διχαστεί η κοινωνία και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει αν είχαμε εμβολιαστεί. Δεν έχει τεθεί πάντως θέμα στην Επιτροπή αναβολής της εκδηλώσεων. Δεν ξέρουμε αν ισχύει κάτι για την Επιτροπή απ’ όσα γράφονται», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, διατύπωσε την άποψη ότι η διεξαγωγή τους πρέπει να γίνει με μάσκες για τους μαθητές, ενώ πρότεινε να βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού στο κοινό.

vradini.gr