ΑΧΑΪΑ: Γέφυρα ζωής για 16χρονο – Από την Πάτρα στο Βερολίνο για σπάνιο χειρουργείο – Τι λένε οι γιατροί


Σε επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βερολίνου παραδόθηκε ο 16χρονος Γιάννης που πάσχει από μία σπάνια αγγειακή δυσπλασία και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, αλλά η αντιμετώπισή του απαιτούσε εξειδικευμένο χειρουργείο που δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Ο υπεύθυνος της Μονάδας Ανδρέας Ηλιάδης, ήρθε σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας οι οποίες ενέκριναν τη μεταφορά του μικρού ασθενή στη Γερμανία.

Από το αεροδρόμιο Αράξου με αεροσκάφος που διατέθηκε από την πολιτεία, 6μελής ομάδα γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών του ΕΚΑΒ συνόδευσε τον ασθενή στο Βερολίνο.
«Ο Γιάννης μας αντιμετωπίζει μία αγγειακή δυσπλασία η οποία βρίσκεται στο στέλεχος του εγκεφάλου. Είναι μία πολύ σπάνια νόσος που απαιτεί και εξειδικευμένο χειρουργείο. Ευτυχώς τα καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα της μεταφοράς του στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Η αεροδιακομιδή έγινε στο πλαίσιο άριστης συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων» είπε ο κ. Ηλιάδης.
Οπως ο ίδιος μας περιέγραψε: «Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με κινητή Μονάδα φτάσαμε στον Αραξο και από εκεί με αεροπλάνο που διαμορφώθηκε για τον σκοπό αυτό φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου όπου ο μικρός Γιάννης παραδόθηκε με ασφάλεια διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής  στους Γερμανούς συναδέλφους. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του τοπικού ΕΚΑΒ αλλά και του κεντρικού».

Συγκεκριμένα στην αποστολή αυτή συμμετείχαν η γιατρός και διευθύντρια των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ Μαριόλα Ανέλα, ο κ. Ηλιάδης, η νοσηλεύτρια της ΜΕΘ Παίδων Αγγελική Καρβουνίδου, η γιατρός της ΜΕΘ Παίδων Αλεξία Παπαθεοδωροπούλου και οι διασώστες αεροδιακομιδών Κώστας Κωστανάσιος και Κώστας Δημόπουλος.

Be the first to comment on "ΑΧΑΪΑ: Γέφυρα ζωής για 16χρονο – Από την Πάτρα στο Βερολίνο για σπάνιο χειρουργείο – Τι λένε οι γιατροί"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*