(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, δικάζεται στις 9 Μάϊου – Γιατί λειτούργησε στην ενορία του την 25η Μαρτίου 2020

ΝΕΟΤΕΡΑ

 

Αναβολή για τις 9 Μαϊου πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του ιερέα Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, που παραπέμπεται σε δίκη για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, δικαζόταν σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο ίδιος: «Διέπραξα σοβαρότατο έγκλημα, δηλαδή λειτούργησα στην ενορία μου ανήμερα 25ης Μαρτίου 2020, ημέρα του Ευαγγελισμού!».
Και καταλήγει με νόημα: «Δόξα τω Θεώ η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί…».
Ο εφημέριος του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου ήταν ιδιαίτερα καυστικός σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες κάνοντας συγκρίσεις των μέτρων που εφαρμόζονται στις μέρες μας κατά του Covid-19 με τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ή του Σιδηρούν Παραπετάσματος. «Ούτε ο Μωάμεθ ο Πορθητής και οι διάδοχοί του Σουλτάνοι στα 400-500 χρόνια της Τουρκικής σκλαβιάς, ούτε ο Λένιν, ούτε ο Στάλιν, ούτε ο Τσαουσέσκου τόλμησαν τέτοια ασέβεια εναντίον του ίδιου του εσώτατου πυρήνα της Εκκλησίας, του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, που τόλμησε η Ελληνική Δημοκρατία εν έτει 2020. (…) Παρόμοια διάταξη νόμου, ποινικοποίησης της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας, μετά τον θάνατο του Διοκλητιανού (311 μ.Χ.) ίσχυσε στην Ευρώπη μόνο στην Αλβανία του Ενβέρ Χότζα (1967-1990)».
Παράλληλα, ο π. Αναστάσιος άφησε αιχμές και για την Εκκλησιαστική ηγεσία της χώρας μας, αναφέροντας τα εξής: «Στην πατρίδα μας, που εορτάζει εφέτος τα 200 χρόνια από την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού, η Νομοθετική Εξουσία εξουσιοδότησε τους αρμόδιους της Εκτελεστικής να απαγορεύσουν τελείως την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και η αρμόδια Δικαστική Εξουσία θεωρεί ως έγκλημα την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, τους δε υπεύθυνους ιερείς, που τόλμησαν να ιερουργήσουν, ως εγκληματίες και η Εκκλησιαστική Ηγεσία παρακολουθεί, στην καλύτερη περίπτωση, αμήχανη!».
Απομένει, πλέον, να δούμε τι θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη, αλλά το να δούμε έναν ιερέα να καταδικάζεται επειδή τέλεσε λατρεία βρισκόμενος μόνος μέσα στον ναό του, θα είναι κάτι που όντως η δική μας γενιά δεν έχει ξαναδεί…