Data Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δωρεάν 50 GB σε εφήβους 15-17 ετών που εμβολιάστηκαν

Άνοιξε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr/datapass για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου οι έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών που έχουν κάνει τουλάχιστον τη μια δόση του εμβολίου να λάβουν το πακέτο δεδομένων 50 GB για δωρεάν χρήση του διαδικτύου.

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται την επόμενη ημέρα και οι δικαιούχοι μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως τη χρήση.

Η αίτηση για την απόκτηση του πακέτου γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα και θα υποβάλλεται είτε ηλεκτρονικά, μέσω του emvolio.gov.gr/datapass, είτε στα ΚΕΠ, δηλώνοντας τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο.

Για την ηλεκτρονική υποβολή απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου, ενώ αντίστοιχα στα ΚΕΠ θα χρειαστεί η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε 24 ώρες από την αίτηση. Ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS και το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώθηκε.

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Τι είναι;

Πρόκειται για πακέτο 50 GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου. Έχει διάρκεια 5 μηνών από την ενεργοποίησή του και τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα μαζί.

Σε ποιους απευθύνεται;

Διατίθεται σε κάθε νέα ή νέο ηλικίας 15 έως 17 ετών που έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου. Το πακέτο ισχύει και για όσα πρόσωπα αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν ήδη εμβολιαστεί, πριν από την εξαγγελία του μέτρου.

Με ποια διαδικασία αποκτάται;

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω του emvolio.gov.gr/freedompass ή με αίτηση στα ΚΕΠ από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο. Ακόμη, ο γονέας ή ο έχων την γονική μέριμνα μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να δηλώσει τον αριθμό.

Τι στοιχεία απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης;

Για την ηλεκτρονική υποβολή απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ θα χρειαστεί η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Σε πόσο χρόνο υλοποιείται η αίτηση;

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε 24 ώρες από την αίτηση. Ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS και το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώθηκε.

 

 

Πηγή: skai.gr